2024 27 liepos

NKL naudingiausias spalio mėnesio žaidėjas – M.Kumpys

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato naudingiausiu spalio mėnesio krepšininku tapo „Gargždų“ komandoje rungtyniaujantis klaipėdietis Modestas Kumpys.

29-erių 194 cm krepšininkas praėjusį mėnesį žaidė trejas rungtynes. Per susitikimus vidutiniškai rungtyniavęs po 34 min., jis vidutiniškai pelnė po 20 taškų, atkovojo po 10,7 kamuolio, atliko po 4,7 rezultatyvaus perdavimo, perėmė po 1 kamuolį ir rinko po 26 naudingumo balus.

Pagal efektyvumo balus žinomos moterų krepšinio trenerės Ramunės Kumpienės sūnus lygoje užima pirmąją vietą, o pagal pelnomus taškus ir atkovojamus kamuolius – antrąsias pozicijas.

M.Kumpys šį sezoną pataiko 71,4 proc. dvitaškių, 28,6 proc. tritaškių ir 66,7 proc. baudų.

Geriausias rungtynes puolėjas sužaidė pirmajame sezono mače, kai susitikime su Joniškio „Delikatesu“ pelnė 27 taškus (3 dvitaškiai iš 4, 6 tritaškiai iš 13, 3 baudos iš 3), atkovojo 15 kamuolių, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei surinko 39 naudingumo balus.

M.Kumpio vedama „Gargždų“ komanda pasiekė visas tris pergales. Jie įveikė „Delikatesą“, Mažeikių „Erelius“ ir Vilkaviškio „Perlą“.

Po pirmojo mėnesio „Gargždai“ yra viena iš trijų ekipų, kuri nepatyrė pralaimėjimų. Kitos dvi – Šakių „Vytis“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Šiomis dienomis „Gargždų“ ekipa paskelbė apie teigiamus koronaviruso atvejus komandoje ir dėl šios priežasties yra nukeliamas šeštadienio susitikimas su „Vyčiu“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *