2024 25 balandžio

„Neptūnas“ čempionatą po trijų savaičių atnaujins Šiauliuose

Sekmadienį Klaipėdos „Neptūnas“ po daugiau nei trijų savaičių tęs Lietuvos krepšinio lygos čempionatą.

Uostamiesčio varžovas – pergalės skonio šį sezoną dar nepatyręs „Šiaulių“ penketukas.

Per pastarąsias savaites klaipėdiečiai sprendė COVID-19 viruso problemas, kurios išderino treniruočių procesą. Keturi žaidėjai buvo užsikrėtę koronavirusu, o į treniruotes Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai grįžo tik savaitei baigiantis.

Treniruotes teko atšaukti, nes prastai pasijuto Klaidas Metrikis. 20-mečiui puolėjui buvo atliktas dar vienas COVID-19 tyrimas. Atsakymas – neigiamas, o į pratybas klaipėdiečiai grįžo penktadienį.

„Komanda žiauriai išsiderinusi, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė T.Gaidamavičius. – Ilgai negalėjome sportuoti, o vėliau, kai galėjome, tai buvo ne visi. Šioje sezono stadijoje turime labai daug trikdžių, tačiau reikia tai išgyventi. Problemų turi visi.“

COVID-19 persirgę keturi žaidėjai jau grįžo į rikiuotę, tačiau ne visi jie sekmadienį išbėgs „Šiaulių“ arenoje.

Anot vairininko, kai kuriems žaidėjams reikia laiko susigrąžinti varžybinį ritmą. Žaisti negalės ne tik sergantis K.Metrikis, bet ir treniruotėje kelio traumą patyręs Džiugas Slavinskas. Jam artimiausiu metu bus atlikti išsamesni tyrimai.

Rungtyniauti dar negali sveikstantis pagrindinis įžaidėjas Žygimantas Janavičius.

Šiuos krepšininkus turėtų pakeisti dubleriai.

„Sunku prognozuoti apie sugrįžimą į varžybinį ritmą, mums tai lyg nauja sezono pradžia, – prisipažino T.Gaidamavičius. – Įvairūs sunkumai susidėjo į vieną krūvą, tačiau bandome išlaviruoti. Kažkiek buvome pasirengę galimoms COVID-19 bėdoms. Komplektavome taip, jog sudėtyje būtų vien lietuviai, jog nereikėtų užsieniečiams kažkur važinėti ar anksčiau vykti į Lietuvą prieš sezono pradžią.“

„Neptūnas“ per pirmąsias šešerias rungtynes iškovojo dvi pergales, o „Šiauliai“ nesėkmes patyrė visuose septyniuose mačuose. Nors Antano Sireikos auklėtiniai stringa, tačiau T.Gaidamavičius lengvų rungtynių Saulės mieste nesitiki.

„Šiauliai“ patyrė nemažai pralaimėjimų, nuotaikos ten yra neaiškios, bet jie yra pavojingi. Atėjo trys geri ir patyrę žaidėjai – Mindaugas Lukauskis, Gediminas Orelikas ir Arminas Urbutis. Jų sportinė forma dar kiek neaiški, tačiau jie antra savaitė dirba su komanda. Manau, kad „Šiaulių“ žaidimą jie tikrai pagerins“, – įsitikinęs pats iš Šiaulių kilęs „Neptūno“ strategas.

Ryškiausias žaidėjas būsimų varžovų komandoje – islandas Elvaras Maras Fridrikssonas, antras pagal naudingumą (vid. po 20 balų per rungtynes), trečias pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 7,3) bei ketvirtas pagal rezultatyvumą (vid. 15,9) LKL čempionate.

„Reikėtų išskirti krepšininką iš Islandijos. E.M. Fridrikssonas tikrai gerai atlieka savo funkcijas –pats taikliai atakuoja krepšį, gerai skirsto kamuolį. „Šiauliai“ žaidžia laisvą ir greitą žaidimą. Jei leisi jiems įsibėgėti, tai tikrai nesustabdysi. Turime gesinti šiauliečių norą greitai pulti, turime kontroliuoti rungtynių eigą“, – dėstė T.Gaidamavičius.

Rungtynes tarp „Šiaulių“ ir „Neptūno“ komnandų sekmadienį 17 val. transliuos BTV.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *