2024 27 liepos

„Neptūno“ dubleris N.Mineikis nustebino rezultatyvumu

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato rungtynėse Joniškyje tarp „Delikateso“ ir Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ komandų, kurias po pratęsimo laimėjo šeimininkai 97:84, itin pastebimas buvo uostamiesčio ekipos „septintukas“ – Nojus Mineikis.

Buvusio „Neptūno“ ekipos kapitono Audriaus Mineikio sūnus sužaidė įspūdingiausias savo rungtynes vyrų krepšinyje. Jis aikštelėje kovojo 38 min. (iš 45), per jas surinko 35 taškus. 19-metis krepšininkas pataikė visus 4 dvitaškius, 7 tritaškius iš 12 ir visas 6 baudas. 201 cm puolėjo sąskaitoje 10 (9+1) atkovotų po krepšiais kamuolių, perimti 2 kamuolių ir tiek pat atlikta rezultatyvių perdavimų.

N.Mineiko naudingumo balų suma – įspūdinga – 45.

Po šio rungtynių kilstelėjo pajūrio krepšininko vidurkiai. Per rungtynes vidutiniškai pelnydamas po 20,1 taško ir rinkdamas po 25,3 naudingumo balos, jis pagal šiuos rodiklius yra 2-as lygoje.

Daugiau taškų per rungtynes renka Chase Borderis Harleris iš Palangos „Kuršių“ – 21,6 taško, naudingiausiai NKL čempionate žaidžia kitas klaipėdietis Modestas Kumpys, atstovaudamas Gargždų „Gargždams“ – 26 balai.

Jei ir toliau Audriaus ir Loretos Mineikių sūnus tokiais tempais siautės aikštelėse, tai išauš rytas, kai šie lyderiai atsidurs už jo nugarų.

Pagal atkovotus kamuolius (vid. per rungt. po 9) N.Mineikis yra 4-as.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *