2024 19 balandžio

„Energijos hockey-Klaipėdos“ ekipą lydi neigiama statistika

Po trumpos priverstinės pertraukos į kovų lauką sugrįžo Lietuvos ledo ritulio čempionate kovojančios komandos, kurios sužaidė dvejas rungtynes.

Abejose figūravo jungtinė Elektrėnų-Klaipėdos „Energijos hockey-Klaipėdos“ komanda. Pirmoje akistatoje jai teko vykti į Vilnių bei mesti iššūkį pralaimėjimų dar neturinčiai „Hockey Punks“ komandai. Nutraukti šeimininkų pergalių serijos jiems nepavyko ir „pankai“ triumfavo rezultatu 8:3.

Sekmadienį „Energijos hockey-Klaipėdos“ laukė ypatingos rungtynės Klaipėdoje. Po daugiau nei metų pertraukos Lietuvos čempionatui sugrįžus į uostamiestį, šeimininkai i savo gerbėjų nesugebėjo nudžiuginti pergale – jie 3:12 kapituliavo susitikime su Kauno „Baltų ainiais“.

Kitoks sezonas. „Energijos hockey-Klaipėdos“ vartininkas Maksimas Ponomarenka pastaraisiais metais tvirtai pirmaudavo geriausių lygos vartininkų sąraše, o su „Kauno hockey“ ir „Energijos“ komandomis jam pavykdavo džiaugtis ir lyderių pozicija čempionate. Tačiau šiemet jam dar nepavyko padėti komandai laimėti, o 28 praleisti įvarčiai yra daugiau nei jis praleisdavo per visą 2018-2019 bei 2019-2020 metų sezonus. Tiesa, dėl „Energijos hockey-Klaipėdos“ nesėkmių M.Ponomarenkos kaltinti tikrai nevertėtų: per nepilnas penkerias rungtynes jo vartai buvo atakuoti 275 kartus. Vartininkui ne kartą pavykdavo atremti ir itin sudėtingus metimus.

Rekordas. Į šio sekmadienio rungtynes Klaipėdoje „Baltų ainių“ atstovai keliavo kaip daugiausiai įvarčių šiame sezone praleidusi komanda bei vienintelė ekipa vieno susitikimo metu praleidusi dviženklį įvarčių skaičių. Nors atsikratyti daugiausiai įvarčių praleidusios komandos etiketės jiems vis dar nepavyko, 12 įvarčių į „Energijos hockey-Klaipėdos“ vartus leido jiems tapti daugiausiai vienų rungtynių metu pasižymėjusia komanda.

Sujauktas žaidybinis ritmas. „Energijos hockey-Klaipėdos“ treneris Sergejus Krumkačius šią savaitę atskleidė, jog komandai pastaruoju metu teko dešimt dienų praleisti be treniruočių ir tai gerokai atsiliepė žaidėjų formai. Visa tai puikiai matėsi ir ant ledo: šią savaitę dukart į kovas kilusi jungtinė komanda abu kartus patyrė pralaimėjimą varžovams dominuojant antrosiose rungtynių pusėse. Rungtynėms įpusėjus abejuose susitikimuose elektrėniškius ir klaipėdiečius nuo varžovų skirdavo tik vienas įvartis, tačiau antroje mačo dalyje dėl akivaizdaus jėgų stygiaus jie leisdavo oponentams tvirtai dominuoti ir iškovoti solidžias pergales.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *