2024 27 liepos

Lietuvos futbolininkus priims grupės lyderiai – baltarusiai

Šiandien – itin svarbios kautynės futbolo mūšio lauke Baltarusijoje. Lietuvos futbolininkai Minske mosuos kalavijais su šios šalies žaidėjais.

Abiems komandoms, žaidžiančios Tautų lygos turnyro C lygos 4-oje grupėje pergalė labai reikalinga. Kiek geresnėje padėtyje baltarusiai, turintys 7 taškus po 4 rungtynių. Lietuviai ir albanai turi po 5 taškus, kazachai – 4. Į aukštesnę – B lygą pateks tik grupės nugalėtojas. Na, o paskutinę vietą užėmusi rinktinė smuktels į D lygą.

Didelė tikimybė, kad šiandien Lietuvos nacionalinės rinktinės garbę nuo pirmų minučių gins du klaipėdiečiai – Edvinas Girdvainis ir Markas Beneta (nuotraukoje viduryje) bei uostamiesčio futbolo mokykloje išugdytas palangiškis Karolis Laukžemis.

Rungtynių išvakarėse Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas surengė spaudos konferenciją.

Jis teigė, jog laukia įdomios rungtynės.

 „Žiūrint į turnyrinę lentelę, visos komandos turi šansų tiek pakilti aukščiau, tiek nusileisti žemiau. Rungtynėse Vilniuje buvo daug įvarčių ir daug gerų momentų iš abiejų pusių, buvo gero lygio rungtynės, todėl manau, kad atsakomosios rungtynės bus panašios. Bus kova dėl taškų, gerbiame Baltarusijos komandą, žinome, kad tai tikrai pajėgus varžovas ir yra grupės lyderė. Mes nusiteikę kovingai ir sieksime iškovoti teigiamą rezultatą“, – pažadėjo strategas.

Paklaustas apie paskutiniąsias baltarusių rungtynes, kuomet pastarieji nusileido Rumunijos rinktinei, V. Urbonas pabrėžė, jog rezultatas kontrolinėse rungtynėse nebuvo esminis faktorius.

„Žiūrėjome tas rungtynes ir analizavome. Tai buvo kontrolinės rungtynės ir žiūrėti tik į rezultatą būtų klaidinga. Man įdomi baltarusių rotacija, kas žaidė, kaip žaidė. Mūsų lauks įnirtingos rungtynės ir stiprus varžovas“, – kalbėjo V.Urbonas.

Lietuvos ir Baltarusijos rinktinių mačą rydys LRT Plius. Rungtynių pradžia 19 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *