2024 26 balandžio

Klaipėdoje plaukikai treniruosis ir toliau

Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) Vykdomasis komitetas, atsižvelgdamas į tai, kad šalyje pratęstas karantino laikas, nusprendė nuo lapkričio 30-osios Klaipėdoje organizuoti antrąjį aukšto meistriškumo stovyklos etapą.

LPF iki pat Lietuvos čempionato pabaigos (gruodžio 19 d.) pratęs sutartį su Klaipėdos baseinu ir finansuos visas dalyvavimo „burbule“ išlaidas 19 sportininkų, kurie yra patvirtiname išplėstiniame rinktinės sąraše. Jame jų yra ir du 2000 4 m. gimę klaipėdiečiai – „Gintaro“ sporto centro auklėtiniai Daniilas Pancerevas  ir Danielis Kvederis.

LKF taip pat apmokės ir kitų 15-os geriausių Europos jaunimo olimpinio festivalio (EJOF) rinktinės narių „burbulo“ išlaidas. Perspektyviausių šios amžiaus grupės vaikų sąrašą sudarė LPF paskirti treneriai Kęstutis Steponavičius, Žilvinas Ovsiukas ir Paulius Andrijauskas.

Pirmajame „burbule“ treniravosi 23 jaunieji plaukikai, antrajame meistriškumą kels 15-iolika.

Šiame būryje išliko ir trys 15-mečiai uostamiesčio „gintariukai“ – Daniilas Žučkovas, Evaldas Babakinas ir Karolis Olišauskas.

Pasak trenerio Kęstučio Steponavičiaus, kurie jaunučiai buvo atrinkti į antrąjį „burbulo“ etapą, lėmė rezultatai, darbingumas treniruotėse ir dabartinė forma.

Antrajame etape taip pat galės dalyvauti ir kiti šalies plaukikai (baseino kaštus padengs LPF, o apgyvendinimas ir maitinimas turės būti finansuojamas savo ir (arba) sporto mokyklų lėšomis). Tokiems sportininkams treniruočių grafikas bus derinamas atsižvelgiant į pagrindinės (išplėstinės) rinktinės tvarkaraštį.

Pirmasis aukšto meistriškumo plaukikų treniruočių stovyklos etapas baigsis lapkričio 29 d. Antrojo etapo metu Klaipėdos „burbule“ vyks ir du Lietuvos čempionatai: gruodžio 4-5 d. – vaikų ir jaunučių, o 17-19d. – svarbiausios šių metų varžybos – šalies čempionatas (kartu su jaunių įskaita). Visos varžybos vyks be žiūrovų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *