2024 26 balandžio

Netekome R.Vitkaus

Netikėtai mirė žinomas ilgametis Lietuvos „Žalgirio“ sporto draugijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas, buvęs miesto sporto direktorius Rimantas Vitkus.

Balandžio 4-ąją klaipėdietis būtų šventęs 70-metį.

„Tikrai nejaučiu, kad man jau tiek, širdis vis dar plaka jaunatviškai. Rodos, neseniai sukako 50 metų. Džiaugiuosi kiekviena savo diena, darbu puikiame bendraminčių kolektyve, kuris pritaria mano idėjoms ir sumanymams. Šeimoje nors ir esu vienintelis sporto žmogus, tačiau sporto temomis dažnai kalbuosi su žmona, manau, kad mano pėdomis paseks abi vaikaitės“, – sakė prieš dešimt metų 60-metį šventęs jubiliatas.

R.Vitkus gimė Klaipėdos rajone, Priekulėje, garsėjančioje žirgų sporto entuziastais. Tėvams pradėjus dirbti kolūkyje, atsirado potraukis sportuoti. Tada Rimantas lankė Agluonėnų aštuonmetę mokyklą, o čia dirbo puikus kūno kultūros mokytojas Mamertas Vainorius. Jis į mokyklą nuolat atbėgdavo, o jaunimas 3 km atvažiuodavo dviračiais.

1966 m., baigęs aštuonias klases, su tėvais atsikėlęs gyventi į Klaipėdą, R.Vitkus jautė jau didelį norą sportuoti.

„Klaipėda – dviratininkų miestas, dviračiu labai norėjau ir aš važinėti. Tačiau neleido tėvai. Užsirašiau į baidarių ir kanojų irklavimo sekciją. Tai buvo vienintelė sporto šaka, kurios pratybas lankiau. Tačiau irklavimo pratybose buvo visko – ir įvairių krosų, žaidimų, bendrasis fizinis pasirengimas, eidavome ir į sunkiosios atletikos salę“, – pasakojo Rimantas.

Baigus vidurinę mokyklą, Rimantui nekilo abejonių, kur stoti studijuoti. Tiktai į Kūno kultūros institutą. Pasirinko baidarių ir kanojų irklavimą, tai buvo antroji šios sporto šakos studentų laida. Institutas rengė jau ir sporto trenerius, jubiliatas įgijo pedagogo ir sporto trenerio diplomą.

Aukšto meistriškumo irkluotoju R.Vitkus netapo, nors per Lietuvos čempionatus, irkluodamas vienvietę baidarę, ir laimėdavo medalių. Klaipėdietis matė, kad iš sporto duonos nevalgys, netaps profesionalu.

Grįžęs iš kariuomenės į Klaipėdą, pradėjo dirbti irklavimo treneriu. 1978 m. įkūrus miesto „Žalgirio“ kompleksinę sporto mokyklą, buvo pakviestas dirbti mokymo dalies vedėjo pavaduotoju, po mėnesio tapo šios mokyklos direktoriumi.

1982 m. prisidėjo ir visuomeninių pareigų: Rimantas buvo išrinktas miesto „Žalgirio“ sporto draugijos pirmininku, tas pareigas ėjo iki šių dienų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *