2024 27 liepos

Tėvų pėdomis eidamas N.Mineikis lauks dienos, kai žais Eurolygoje ar NBA lygoje

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubo žaidėjas 20-metis 201 cm puolėjas Nojus Mineikis nuo ankstyvų dienų svajojo užsivilkti uostamiesčio ekipos marškinėlius.

Tai komanda, kurioje jo tėtis Audrius Mineikis praleido septynerius metus, o dabar talkina „Neptūno“ vyriausiajam treneriui Tomui Gaidamavičiui.

Gargždiškis A.Mineikis 2000-2001 m. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate buvo antras pagal naudingumą (vidutiniškai per rungt. surinkdavo po 19,9 naudingumo balų) krepšininkas, o 2001-2002 metų sezone – pirmas (vid. 22,4 naud. bal.).

Praėjus daugiau nei 20 metų nuo pirmųjų A.Mineikio rungtynių „Neptūne“, šioje komandoje debiutavo ir puikiu metimu pasižymintis jo sūnus Nojus.

Krepšinis Mineikių šeimynoje yra pagrindinė tema prie vakarienės stalo. Abu Nojaus tėvai buvo profesionalūs krepšininkai, tad nevengia duoti patarimų atžalai apie jo žaidimą.

„Tėtis labai prisidėjo prie mano meilės krepšiniui, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė N.Mineikis. – Žiūrėdavau, kaip jis žaidžia, lankydavausi treniruotėse ir rungtynėse. Viskas nuo to ir prasidėjo. Visa mūsų šeima yra sportininkų, ne tik tėtis, bet ir mama žaidė krepšinį. Tėtis liepia kiekvienas rungtynes žaisti maksimaliai nusiteikus. Sako, kad esu jaunas, galbūt ne visada pavyks sužaisti gerai, pasitaikys ir blogesnių dienų, bet visada reikia stengtis šimtu procentu. Naujosios rungtynės yra nauja istorija, visada reikia viską įrodinėti iš naujo ir nenuleisti rankų, net jei ir nesiseka.“

N.Mineikis iš pradžių bandė žaisti futbolą, tačiau jau antroje klasėje čiupo į rankas krepšinio kamuolį ir nuo tos akimirkos su juo nesiskiria.

„Metimas yra viena mano pagrindinių stiprybių, bet stengiuosi išnaudoti ir kitus žaidimo elementus. Krepšinio mokykloje rungtyniaudavau įžaidėjo pozicijoje, dabar tapau metiku. Stengiuosi kiekvienais metais įsisavinti kuo daugiau žaidimo elementų: žaidimą nugara, prasiveržimus, atakų užbaigimus. Stengiuosi gerinti viską po truputį“, – atviravo 20-metis.

Krepšinį pamilęs klaipėdietis augo kartu su „Neptūnu“ ir jo pergalėmis. Jis vaikystėje eidavo į rungtynes, puikiai mena sezoną Eurolygoje ar finalines kovas su Kauno „Žalgiriu“.

„Žinoma, kad yra papildoma emocija atstovaujant „Neptūnui“. Vaikystėje pasvajodavau, kad užaugęs norėčiau žaisti „Neptūne“. Svajonė kažkiek pildosi, labai smagu“, – džiaugėsi N.Mineikis.

2020-ųjų lapkričio 8-ąją „Neptūno“ komandoje ir LKL pirmenybėse N.Mineikis debiutavo rungtynėse su „Šiauliais“. Tai buvo solidus debiutas 20-mečiui žaidėjui, kurio akyse baimės nebuvo – šiauliečiams jis atskaičiavo 3 tritaškius iš 7 ir pelnė 9 taškus.

„Tikėjausi, kad bus daugiau jaudulio, bet nebuvo, – šyptelėjo jaunuolis. – Galbūt dėl to, kad su „Šiauliais“ teko žaisti ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Trenerį Tomą Gaidamavičių gerai pažįstų, pas jį žaidžiau pastaruosius dvejus metus ir žinau, ko jis nori iš manęs. Strategas dvejus metus man liepia nebijoti mesti, drąsiai atakuoti. Sako, kad turiu naudotis galimybėmis atakuoti krepšį. Tai yra priežastis, kodėl taip drąsiai ir metu. Nes treneris pasitiki manimi.“

N.Mineikis yra lyderis „Neptūno“ dublerių komandoje – Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse vidutiniškai per rungtynes pelno po 16,7 taško (10 vieta lygoje), atkovoja po 8,7 kamuolio (5 vieta) bei surenka po 20 naudingumo balų (8 vieta).

Geriausiai krepšinio talentas savo gabumus pademonstravo dvikovoje su Joniškio „Delikatesu“, per 38 minutes pelnęs 35 taškus (4 dvitaškiai iš 4, 7 tritaškiai iš 12, 6 baudos iš 6), atkovojęs 10 kamuolių ir pasiekęs net 45 naudingumo balų ribą.

„Manęs vis klausia, ar nesijaučiu išaugęs NKL marškinėlius, bet aš nenoriu prisikalbėti ir kažkaip drąsiai apie tai pasisakyti. Tiesiog einu ir žaidžiu. Žiūrėsime, jei sulauksiu kvietimo nuolat žaisti LKL, tada ir spręsiu. Dabar dirbu ir nesidairau į šonus“, – samprotavo N.Mineikis.

Pernai Nojaus tėtis Audrius dirbo vyriausiuoju „Neptūno“ dublerių komandos treneriu, o dabar yra vyriausiojo treneriu asistentu pagrindinėje klubo ekipoje. Tai pliusas ar minusas?

„Jei tėtis yra asistentas, tuomet kažkiek yra lengviau, nei kad jis būtų vyriausiasis treneris. Pernai dublerių komandoje buvo vyriausiuoju treneriu, tuomet buvo sunkiau. Psichologiškai buvo sunku. Vyriausiajam treneriui tenka didžiulė atsakomybė, norisi, kad komandai sektųsi kuo geriau“, – teigė Nojus.

Pirmosios komandos kvietimo snaiperis sulaukė, kai komanda išretino traumos ir COVID-19 infekcija. Trejose rungtynėse su „Šiauliais“, Kauno „Žalgiriu“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ jis žaidė po 15 min., metė vidutiniškai po 4 tritaškius, pelnė po 9 taškus.

Pagrindiniai „Neptūno“ žaidėjai, išskyrus traumą vis dar sveikstantį Žygimantą Janavičių, grįžo į rikiuotę, tad N.Mineikis vėl pluša dublerių komandoje.

„Šį sezoną noriu kuo aukštesnę vietą pasiekti su dublerių komanda. O žiūrint į tolesnę ateitį, kaip ir visi, siekiantys krepšininko duonos, norėčiau iš krepšinio pragyventi, – teigė krepšininkas. – Noriu susieti ateitį su šia sporto šakas. Tai nėra darbas, man patinka žaisti. Mėgaujuosi tuo, ką dabar darau. Žinoma, norisi pasiekti kuo aukštesnį lygį – Eurolygą ar NBA, tačiau nesidairau per toli. Matysime vėliau, ką atneš ateitis.“

„Neptūno“ inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *