2024 25 balandžio

Laisvųjų imtynių rinktinėje – keturi klaipėdiečiai ir vienas lietuvis iš Rusijos

Nuotoliniu būdu vykusiame Lietuvos imtynių federacijos posėdyje patvirtinta šalies laisvųjų imtynių rinktinė, kurią pristatė Sergejus Kasimovas, patyręs specialistas iš Klaipėdos.

Joje – keturi klaipėdiečiai Andrius Mažeika, Edgaras Voitechovskis, Lukas Krasauskas, Tomas Baracevičius bei uostamiestyje meistriškumą keliantis lietuvis Artiomas Auga iš Černiachovskio (Kaliningrado sritis; Rusija). Pastarieji du bus atsarginiai.

Laisvųjų imtynių vyr. treneris S.Kasimovas teigė, kad šio stiliaus imtynių komandoje tie patys penki sportininkai – trys pagrindiniai ir du pakaitiniai. Pirma mokomoji treniruočių stovykla planuojama Latvijoje gruodžio mėnesį, o numatyti pirmieji startai –  2021 metų Europos čempionatas vasario mėnesį Katovicuose (Lenkija) ir tarptautinis turnyras Prancūzijoje.

Graikų-romėnų imtynių vyr. treneris Mindaugas Ežerskis paminėjo, kad dėl sportininkų ligų nepavyko dalyvauti visose treniruočių stovyklose.

Į kitų metų Senojo žemyno čempionatą treneris žiūri kaip į parengiamąsias varžybas, nes tikslas yra atrankos turnyrai, kurių metu vyks kova dėl kelialapių į olimpines žaidynes Tokijuje.

Trijų olimpinių žaidynių dalyvis, planetos vicečempionas pasidžiaugė, kad gerėja klaipėdiečio Manto Knystauto sportinė forma. Treneris tikino, kad šiuo metu jokių problemų nėra, atleto svoris optimalus – 123-124 kg. Jeigu prireiktų, rengiamas Romas Fridrikas.

M.Ežerskis paprašė, kad šių metų Lietuvos imtynių čempionatas vyktų kuo anksčiau – sausio 9-ąją, nes prieš atrankos turnyrus reikia nustatyti lyderius kai kuriose svorio grupėse.

Lietuvos imtynių federacijos (LIF) prezidentas Giedrius Dambrauskas užsiminė apie kitų sporto šakų atstovų praktikuojamas treniruotes vadinamajame „burbule“, kuriame būtų galima treniruotis ir varžytis.

LIF generalinis sekretorius Paulius Daumantas paragino trenerius 2021 m. varžybų kalendoriaus projektą paruošti iki gruodžio vidurio bei pasiūlė orientuotis į tris svarbiausius renginius – suaugusių, jaunimo ir jaunių Lietuvos čempionatus. Šalies čempionatą pasiūlyta rengti Šiauliuose, Anykščiuose arba Druskininkuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *