2024 27 liepos

Merginas į naujas pergalių aukštumas toliau ves V.Stanišauskas

Vaizdo konferencijos būdu vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos Vykdomojo komiteto (LKF VK) posėdyje šalies merginų iki 18 metų rinktinės vyriausiuoju treneriu patvirtintas klaipėdietis Vilius Staniškauskas.

Pastaruoju metu jis treniruoja LCC TU moterų komandą, žaidžiančią Lietuvos moterų krepšinio čempionate, ir mažuosius „knašiukus“.

LKF VK patvirtinimas klaipėdiečiui nebuvo naujiena. Jis su mergužėlėmis, gimusiomis 2003-2004 metais, 2019-aisiais laimėjo Europos vicečempionių titulus.

Lietuvos vaikinų iki 20 metų rinktinei vadovaus Klaipėdos „Neptūno“ vairininkas Tomas Gaidamavičius.

LKF Teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas pristatė teisėjų ir komisarų sąrašą FIBA 2021 –2023 metų licencijavimo periodui. Buvo patvirtinti visi pateikti kandidatai, tarp jų klaipėdietė Milita Stalaučinskaitė.

„Labai džiaugiamės, kad jau net dvi teisėjos teikiamos kandidatėmis gauti FIBA licencijai ir tai yra didelis postūmis mūsų moterų teisėjavimo lygmenyje. Tai yra didelė paskata, turbūt jaunosioms, būsimoms teisėjoms sekti tomis pėdomis. Labai džiaugiamės ir tikimės, kad FIBA patvirtins visą mūsų pateiktą arbitrų sąrašą ir pirmą kartą turėsime dvi moteris su FIBA licencija“, – džiaugėsi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *