2024 25 balandžio

Autsaiderių tvirtovė ėmė byrėti nuo antrojo kėlinio

Lietuvos ledo ritulio pirmenybėse Elektrėnų-Klaipėdos „Energija hockey-Klaipėda“ 1:7 pralaimėjusi Elektrėnų „Energijai–Geležiniam vilkui“, patyrė 11 nesėkmę po tiek pat akistatų.

Nuo pirmųjų minučių favoritai apsigyveno jungtinės komandos aikštelės pusėje, tačiau įvarčių nebuvo pasiekta, nes puikiai savo tvirtovę gynė Maksimas Ponomarenka. Į „Energijos–GV“ vartus buvo atliktas vos vienas metimas.

Jungtinių pajėgų gynyba prakiuro antrajame kėlinyje. Ritulys į „EH–Klaipėdos“ stačiakampį įskriejo 23-iąją, 32-ąją ir 33-iąją min.

Pirmus du įvarčius pelnė Rapolas Marcinkevičius, trečiajį – Aurimas Gaidauskas.

Trečiajame kėlinyje energetikų ir jūrininkų vartus stojo ginti Nikita Kuzminovas. Jo debiutas Lietuvos čempionate prasidėjo nesėkmingai. Jau pirmosios atakos metu 18-metį „nuginklavo“ Edvinas Boroška, o netrukus iš arti rezultatą padidino ir Justinas Vėželis.

45-ąją min. esant santykiui 5:0, garbės įvartį pasiekė Timuras Muginovas. Jam ritulio nepagailėjo taip pat geroje pozicijoje prieš vartus buvęs Anatolijus Sedura.

Likus žaisti kiek daugiau nei 11 min. į „Energijos–GV“ vartus stojo 15-metis Albertas Grinevičius, kurio debiutas šalies čempionate įvyko be didesnių išbandymų.

„EH–Klaipėdos“ atstovas Darius Verbickas kone pagrindine pralaimėjimo priežastimi įvardijo drausmės stygių antrajame kėlinyje: „Mums nepavyko laikytis drausmės, antrajame kėlinyje prasidėjo baudos minutės. Tai galėjo įtakoti ir nuovargis atsiradęs po įtempto pirmojo kėlinio.“

Kalbėdamas apie komandos žaidimą puolime ir metimų trūkumą, puolėjas pripažino, jog kartais buvo bandoma žaisti per daug individualiai.

„Mums daugiau puolime parodyti neleido varžovai. Tačiau, kartais ir mes patys per daug žaidėme individualiai ir kartais atrodė, jog norėjome vos ne įčiuožti su rituliu į tuščius vartus, – tvirtino D. Verbickas. – Po šio mačo galime pasimokyti tai, kaip reikia kovoti iki galo. Net ir praleidus greitus įvarčius, kai dingsta tas azartas, reikia žaisti iki paskutinių minučių.“

Rungtynių statistika

„Energija hockey-Klaipėda“ – „Energija-Geležinis vilkas“ 1:7 (0:0, 0:3, 1:4).

Įvarčiai: 23 min. R. Marcinkevičius („Energijos–GV“) 0:1; 32  min. R. Marcinkevičius („Energijos–GV“) 0:2; 33 min. A. Gaidauskas („Energijos–GV“) 0:3; 41 min. E. Boroška („Energijos–GV“) 0:4; 42 min. J. Vėželis („Energijos–GV“) 0:5; 45 min. T. Muginovas („EH-Klaipėda“) 1:5; 57 min. K. Krasilnikovas („Energijos–GV“) 1:6;

60 min. D. Mukovozas („Energijos–GV“) 1:7.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *