2024 25 balandžio

Klaipėdiečių pastangų vaisiais džiaugiasi… rokiškėnai

Šiomis dienomis rokiškėnai nustebino Lietuvą ledo arena, turinčia stogą, šiltą persirengimo kambarį, kažkuria prasme naujus apsauginius aikštės bortus.

Klaipėdietis Vaclovas Gedvilas tikino, jog Rokiškio ledo ritulio arenos bortų istorija yra įdomi ir glaudžiai susijusi su Klaipėda.

Ilgametis Lietuvos ledo ritulio „Hockey Lietuva“ asociacijos tarybos narys teigė, kad šio Lietuvos kampelio vaikus ir suaugusiuosius džiuginsiančios aikštės šoninės plokštės tai – Klaipėdos bortai.

„Grįžtant lėktuvu iš pasaulio ledo ritulio čempionato, kalbėjausi su Lietuvos nacionalinės rinktinės tuomečiu vyriausiuoju treneriu Berndu Haake apie tai, kad Klaipėda „Švyturio“ arenoje sutinka rengti „Baltic Challenge Cup“ turnyrą, – istorijos pradžią prisiminė V. Gedvilas. – Tačiau koją uostamiesčio norams kišo didelė kliūtis – Lietuvoje nėra kilnojamų pakeičiamų ledo ritulio aikštės bortų.“

B.Haake prisiminė, kad visai neseniai viena Šveicarijoje arena naudotus bortus kažkam tiesiog padovanojo. Netrukus vokietis prasitarė, kad lyg ir girdėjo apie parduodamus bortus Vokietijoje ir pažadėjo pasidomėti grįžęs į namus. B.Haake duoto žodžio nepamiršo.

Klaipėda nusprendė priimti „Baltic Challenge Cup“ varžybas 2017-aisiais, „Švyturio“ arena, kiek įmanoma, pakeitė savo renginių grafiką. Uostamiestis pirmą kartą savo istorijoje ketino priimti grandiozinį ledo ritulio turnyrą, kuriame laukė Estijos, Latvijos ir Lietuvos nacionalinių komandų ir Ukrainos 20-mečių rinktinės.

Tačiau Lietuvos pajūrio arena vis dar neturėjo bortų.

„Bortus B.Haake surado Kelne. Prasidėjo didysis logistikos iššūkis, – pasakojo V.Gedvilas. – Daugiau nei 60-ies dalių, per 100 stiklo sekcijų krovinys turėjo būti pakrautas Kelne ir atvežtas į Lietuvą. Pagalbos ranką „Hockey Lietuva“ asociacijai, suderėjusiai bortų pirkimą Klaipėdai, ištiesė klaipėdiečio Jevgenijaus Valasenkos kompanija „Transkela“, nusiuntusi į Vokietiją tris vilkikus. Jais krovinys atkeliavo net anksčiau nei reikėjo. Dienos, kol keliaus į „Švyturio“ areną, bortai laukė Klaipėdoje, „Gollner Spedition“ atviroje teritorijoje.“

V.Gedvilas pateko į kebliausią padėtį, atrodo, elementariausioje situacijoje, kai iš „Gollner Spedition“ sandėlio įrangą reikėjo pervežti į „Švyturio“ areną sekmadienio vakarą. Apie keturių kilometrų atstumas tapo tarsi užkeiktas.

„Pasirodo, kad beveik visi į Klaipėdą grįžusių vilkikų vairuotojai, skuba išbūti  privalomą „poilsį“, o paskui vėl iškarto išvažiuoja. Tad už prieinamą kainą sekmadienio vakarui rasti tris laisvas „fūras“ pavyko tik po 40-50 skambučių“, – tąkart juokas neėmė V.Gedvilo.

Bortai „Švyturyje“ sumontuoti per dvi paras. Turnyras sulaukė didelio dėmesio, per tris dienas varžybas stebėjo daugiau nei 7 tūkstančiai sirgalių, o bortai jautė legendinio ledo ritulininko Dariaus Kasparaičio debiutą Lietuvos rinktinėje ir džiaugėsi jo istoriniu įvarčiu žaidžiant už gimtąją šalį.

Po „Baltic Challenge Cup“ turnyro bortai išvažiavo į Kauną, kur metus laukė pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizono pirmenybių. Laikinojoje sostinėje bortai, dabar esantys Rokiškyje, matė Lietuvos rinktinės triumfą, legendinių ledo ritulininkų D. Kasparaičio, Dainiaus Zubraus džiaugsmo ašaras po pergalės čempionate.

„Ir šiemet, kai Rokiškis gavo pinigų senosios atviros aikštelės rekonstrukcijai, bortai surado, matyt, jau paskutinę savo kelionės po Lietuvą vietą. Nuotraukose matyti, kad jie papuošti čempionato Kaune reklamomis. Tad Klaipėda, sveikai pavydėdama, gali žiūrėti, kaip ritulį Rokiškyje tarp „klaipėdietiškų“ bortų gainios vietos vaikai“, – šypsojosi V. Gedvilas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *