2024 27 liepos

K. Zaicevaitė: „Imtynės yra moterų mėgstama sporto šaka“

„Keiskite nuomonę – šiandien ant kilimų imasi labai daug moterų, gal net daugiau nei vyrų“, – geriausia 2020 metų Klaipėdos sportininke pripažinta imtynininkė Kornelija Zaicevaitė atsako visiems, kurie tvirtina, kad ši sporto šaka – vyriška.

Sportininkės treneris Olegas Voitechovskis puikiai atmena senesnes nei dešimties metų dienas, kai auklėtinis Paulius Zaicevas paklausė, ar galėtų į treniruotes atsivesti seserį. Specialistas kiek sutriko, nes imtynių salėje buvo vien berniukai.

11-metė mergaitė žinojo, kas jos laukia treniruotėse – ir nelengvi fiziniai pratimai, ir treniruokliai, ir kovos su bendraamžiais berniukais.

„Tik treniruotėse su berniukais mergaitės imtynininkės gali greičiau sutvirtėti, – teigė O. Voitechovskis. – Be to, kitos išeities nėra. Taip pat mergaitės ugdosi Latvijoje, kitose šalyse.“

Specialistas nenusivylė, kad priėmė.

„Kornelija turėjo tvirtą charakterį“, – šiandien Šiaulių universiteto trečiakursę studentę apibudino treneris.

Kai K. Zaicevaitė tvirtai apsisprendė eiti imtynininkės keliu, ji iš Liudviko Stulpino progimnazijos, po devynių klasių, vidurinius mokslus ir sportinę karjerą tęsti išvyko į Šiaulių sporto gimnaziją. Toks žingsnis buvo žengtas neatsitiktinai, nes Saulės mieste buvo suburtos visos pajėgiausios Lietuvos dailiosios lyties imtynininkės.

Sportininkė norėjo treniruotis du kartus per dieną, o Klaipėdoje nebuvo tokių sąlygų.

Sulaukta ir pirmųjų vaisių – K. Zaicevaitė 2015-aisiais Serbijoje vykusiose Europos jaunių pirmenybėse, svorio iki 60 kg grupėje, buvo šešta. Po trijų metų Senojo žemyno jaunimo (iki 23 m.) čempionate (iki 59 kg), 18-metė klaipėdietė užėmė penktą vietą. Tais pačiais – 2018-aisiais imtynininkė Europos moterų čempionate buvo aštunta.

2019 metais Minske (Baltarusija) vykusiose žemyno žaidynėse K. Zaicevaitė užėmė 13-ąją poziciją.

Geriausia uostamiesčio sportininke imtynininkė karūnuota už rezultatą 2020-ųjų Europos moterų čempionate, kuriame buvo 11-ta.

„Kai pranešė, kad esu pripažinta geriausia Klaipėdos sportininke, toji žinia buvo netikėta, tačiau maloni“, – prisipažino K. Zaicevaitė, pirmą kartą iškovojusi šį vardą.

Dėl intensyvaus treniruočių grafiko į Klaipėdoje vykusias apdovanojimo iškilmes negrįžusiai merginai kiekviena diena svarbi, mat sieks iškovoti bilietą į Tokijo olimpines žaidynes, kurios iš 2020-ųjų nukeltos į šių metų vasarą.

Kūno kultūrą ir sporto pedagogiką studijuojanti atletė žino, kad bus labai sunku, tačiau įmanoma. Ne tragedija, jei ir nepavyktų patekti į Japoniją. 21-erių klaipėdietei sportinis kelias dar tik prasideda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *