2024 27 liepos

„Neptūnas“ iš Šiaulių parsivežė 15 taškų

Klaipėdos „Neptūnas“, Šiauliuose 91:76 pranokęs „Šiaulius“, žengė pirmą žingsnį į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalį. Ar užteks 15 taškų uostamiesčio ekipai, atsakys antrasis mačas, vyksiantis sausio 17 d. pajūryje.

Lemiamas buvo trečiasis kėlinys, kurį Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai laimėjo 28:14. Ketvirtąjį kėlinį klaipėdiečiai pradėjo pelnydami septynis taškus be atsako, kuriuos surinko Tadas Pažėra ir Sima Galdikas. Pajūrio penketuko persvara išaugo iki 21 taško.

Elvaro Fridrikssono ir Mindaugo Lukauskio vedama Saulės miesto ekipa buvo priartėjusi per 11 taškų, tačiau po Žygimanto Janavičiaus perdavimo į krepšį sugrūdęs Benas Griciūnas nuramino buvusius komandos draugus.

Šis puolėjas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias „Neptūno“ žaidėjas ketvirtadienio vakarą, per 22 minutes pelnęs 17 taškų (8 dvitaškiai iš 13, 1 bauda iš 2), atkovojęs 5 kamuolius ir surinkęs 19 naudingumo balų.

„Šiaulių“ ekipos vairininkas Antanas Sireika pripažino varžovų pranašumą, ypač – po krepšiais, kur kovą dėl kamuolių jo auklėtiniai pralaimėjo 24:48.

„Varžovai buvo geresni kovotojai, jie laimėjo kamuolius dvigubai – to nesu matęs. Tą darė visi. Pas mus nebuvo susikaupimo, nesukovojo vyrai taip, kad galėtume lygiai žaisti. Mes visada žaidžiame atakuojantį krepšinį, kažkiek galiu pasiteisinti, nes užvakar žaidėme sunkų mačą. Sėkmė buvo ne su mumis – fizinės energijos trūko“, – teisinosi A. Sireika.

„Neptūno“ strategas Tomas Gaidamavičius per anksti džiaugtis neskubėjo.

„Vieną mūšį laimėjome, bet karo dar ne. Trumpai pasidžiaugėme ir einame toliau. Turėjome ir persvarą didesnę, tik nesugebėjome jos išlaikyti. Tai normalu, matėme, kokius stebuklus „Šiauliai“ darė prieš „Dzūkiją“, – komentavo T. Gaidamavičius.

Su „Šiauliais“ klaipėdiečiais žais ir artimiausią sekmadienį. Tos akistatos rezultatas bus įrašytas Lietuvos čempionato lentelę.

Rungtynių statistika

„Šiauliai“ – „Neptūnas“ 76:91 (21:16, 22:27, 14:28, 19:20 ).

„Neptūnas“: B. Griciūnas – 17, E. Šaulys – 15, Ž.  Janavičius – 14, S. Galdikas, M. Jogėla – po 12, D. Slavinskas – 11, N. Giga, T. Pažėra – po 5.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *