2024 27 liepos

Lengva pergalė užliūliavo „Neptūno“ krepšinio asus

„Pralaimėjome svarbias rungtynes, mums trūko nusiteikimo, žaidėjai į rungtynes atėjo atsipalaidavę“, – pyko „Neptūno“ vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius, po pralaimėto Lietuvos čempionato mačo „Šiaulių“ komandai 88:94.

Vos prieš keletą dienų klaipėdiečiai Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pirmajame ketvirtfinalio susitikime Šiauliuose buvo įveikę varžovus akivaizdžiu skirtumu 91:76.

T. Gaidamavičius negerus ženklus įžvelgė ryte: „Dar rytinėje treniruotėje matėsi, kad žaidėjai nenusiteikę. Jie treniruotėje stengėsi ir dirbo, tačiau būna tas kitoks požiūris kai eini žaisti prieš komandą, kurią neseniai įveikei. Mąstė, kad vis tiek įveiks, tai taip ir gavosi. Pradžioje mus išmušė Kasparo Bėrzinio tritaškiai. Kai tai aptvarkėme, atsirado bėdos po krepšiu. Tai lėmė mūsų prastą žaidimą šį vakarą.“

Rungtynėse vyravo puolimas. Uostamiesčio krepšininkai iki didžiosios pertraukos negalėjo sustabdyti keturis tritaškius pataikiusio ir 17 taškų per pirmuosius du kėlinius surinkusio Kasparo Berzinio. Latvio vedami šiauliečiai po 20 min. pirmavo 45:43.

Likus žaisti kiek mažiau nei penkias minutes, švieslentėje švytėjo taikus rezultatas – 81:81.

Šeimininkai nežinojo, kad toliau jų laukia juodas periodas, kurį pralaimėję 2:11, pralaimės ir susitikimą.

„Nusiteikimo negali trūkti. Prieš „Šiaulius“ šį sezoną žaisime dar daug kartų, o kiekvienas susitikimas mums turi būti lyg atkrintamųjų vertės. Bet kai laimi išvykoje, automatiškai duoda per galvą, kad namuose bus dar geriau. – po varžybų nurimti negalėjo „Neptūno“ varininkas T. Gaidamavičius. – Negali taip būti, visada reikia įdėti daug darbo ir laikytis disciplinos. O to nebuvo, nes man nepavyko žaidėjų nuteikti kovai.“

Dar vienerias puikias rungtynes sužaidė pastaruoju metu puikią formą demonstruojantis Benas Griciūnas. Puolėjas, pernai atstovavęs „Šiauliams“, per 25 min. pelnė 21 tašką (8 dvitaškiai iš 11, 5 baudos iš 7), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

Kitas rungtynes Klaipėdoje uostamiesčio krepšininkai vėl žais su „Šiauliais“. Po savaitės vyksianti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro kova atsakys, kuri iš šių ekipų pateks į pusfinalį.

Sausio 13 d. 18 val. pajūrio penketuko laukia LKL pirmenybių susitikimas Pasvalyje su „Pieno žvaigždžių” klubu. Tiesa, dėl COVID-19 aukštaičiai praleido savaitgalio rungtynes su Kauno „Žalgiriu”. Tad didelė tikimybė, kad bus atšauktas ir mačas su klaipėdiečiais.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „Šiauliai“ 88:94 (24:23, 19:22, 23:26, 22:23).

„Neptūnas“: B. Griciūnas – 21, E. Šaulys – 14, N. Giga – 13, Ž. Janavičius – 12, D. Slavinskas – 9, S. Galdikas – 6, T. Pažėra, M. Jogėla – po 5, K. Metrikis – 3.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *