2024 23 balandžio

Sunkiausias – dvigubas etapas buvo sėkmingiausias L. Kanciui

Klaipėdietis Laisvydas Kancius sėkmingai įveikė vadinamąjį Dakario ralio maratoną, kurį sudarė du etapai – septintasis ir aštuntasis.

Pastarasis etapas buvo sėkmingiausias mūsų ketturatininkui. Jis 375 km greičio ruožą nuvažiavo per 5 val. 2 min. 39 sek. Uostamiesčio sportininkas, nuo lyderio prancūzo Alexandre Giroudo atsilikęs 41 min. 59 sek., užėmė 7-ąją vietą. Iki tol L. Kancius aukščiausiai buvo pakilęs iki aštuntosios pozicijos.

Prie greičio ruožo pridėjus 334 km pervažiavimų, per aštunto etapo dieną ralio dalyviams teko nuvažiuoti 709 km.

Anot L. Kanciaus, kad ruožo pabaigoje neklydęs Filipe Palmeiro padėjo iš kanjono išvažiuoti daugybei klaidžiojusių motociklininkų ir keturratininkų.

Po sėkmingiausios savo dienos Dakaro ralyje Arabijos dykumų liūtas iš Klaipėdos dalijosi įspūdžiais: „Gera diena. Nors ir po tris veržles ratuose buvo, tačiau finišą pasiekiau. Dabar reikia gerai pasirūpinti keturračiu. Dvi dienos be technikų, tai darbo bus prie jo. Labai nuostabūs vaizdai lydėjo prieš finišą. Antradienį dar pasisukiosime prie Jordanijos sienos ir dar bus laiko pasigrožėti raudonu smėliu ir Marso kanjonais.

Laukia dvi nakvynės Neomo bivake. Nereikės niekur kraustytis, tai bent tai gerai. Pats bivakas ant Raudonosios jūros kranto. Sako saulėlydžiai gražūs. Palyginsiu, kur gražiau ar namuose Klaipėdoje ar čia. Ir smagu, kad jau šilčiau“.

Devintajame etape laukia kilpinis greičio ruožas. Iš viso dalyviams reikės nuvažiuoti 569 km, o greičio ruožas – 465 km. Startas jūros lygyje, o finišas 464 metrų aukštumose. Viso greičio ruožo metu lenktynininkams teks kilti į viršų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *