2024 19 balandžio

Klaipėdiečiai savo balsą turi atiduoti už A. Šerkšną

Veisiejai renka visų laikų geriausią miestelio sportininką. O kodėl tai turi rūpėti klaipėdiečiams? Šiame, ežerais apsuptame labai gražiame miestelyje Lazdijų rajone, sportinį kelią pradėjo motokrosininkas Algirdas Šerkšnas.

Dukart Baltijos šalių čempionu, 15 kartų (nuo 1967-ųjų iki 1980-ųjų) Lietuvos pirmenybių nugalėtoju, taip šalies žaidynių čempionu tapo atstovaudamas Klaipėdos „Kirų“ motociklų sporto klubui (MSK).

Lietuvos motokroso patriarchu tituluojamas A. Šerkšnas kone nuo pirmųjų „Kirų“ gyvavimo metų buvo aktyvus klubo narys, vėliau tapo ilgamečiu pirmininku.

Prieš atkuriant Lietuvos nepriklausomybę dzūko vadovaujamas „Kirų“ klubas rūpinosi sunkiai auklėjamais paaugliais, stengėsi juos sudominti motociklų sportu. Daugelis jaunuolių iš motokroso trasų žengė į naują gyvenimą.

Nuo 1971 metų iki aktyvaus darbo pabaigos, A. Šerkšnas motosportu sudomino daugiau nei 3500 vaikų, iš kurių dešimtys tapo Lietuvos varžybų čempionais arba prizininkais įvairiose amžiaus grupėse.

A. Šerkšnas pirmuosius motociklo tramdymo įgūdžius įgavo ant iš Sibiro grįžusio ir motociklą nusipirkusio dėdės „plieninio žirgo“, skriedamas Čivonių kalneliais.

Vėliau, jau tapęs klaipėdiečiu, daugybę metų lenkė varžovus ne tik Lietuvoje, bet ir buvusioje Sovietų sąjungoje.

„Rodos, viskas buvo išbandyta: fechtavimas, futbolas, boksas, irklavimas, naktiniai žygiai „vitaminų“ į aplinkinius daržus, Rimkų sodus. Tai mūsų, pokarinių „vaiknamiečių“, siekis užsikabinti gyvenime, išlikti ant bangos ir išsiveržti į priekį. Gauti ženkliuką ant krūtinės, o dar geriau – sportinį medalį, buvo kiekvieno iš mūsų svajonė. Tad nenuostabu, kad prilipome prie gamyklinio mokymo meistro Jono Palioko, nešiojusio kvadratinį ženkliuką – motociklą su pakeltu priekiniu ratu ir skaičiumi 1“, – jaunas dienas ir gimusią simpatiją motociklams prisiminė A. Šerkšnas.

Balsuoti už A. Šerkšną reikia Veisiejų sporto internetiniame puslapyje: https://www.veisiejusportas.lt/?fbclid=IwAR3aVP8FAMxA7tHk1BZg7crDaWXllRfwLGBVDzpH1mh4BfMwXLsGkr_L2fk

Čia rasite ir paaiškinimų, kaip reikia balsuoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *