2024 24 balandžio

Dakaro organizatoriai panoro praretinti lenktynininkų gretas?

9-ajame Dakaro ralio etape (greitam lėkimui buvo skirti 465 km, pervažiavimams 114 km. Iš viso per dieną – 579 km) klaipėdietis keturratininkas Laisvydas Kancius buvo devintas – 7 val. 56 min. 42 sek.

Nuo nugalėtojo čiliečio Giovanni Enrico mūsų dykumų liūtas atsiliko 1 val. 32 min. 1 sek. Šitame technikos laužymo etape svarbiausia, kad žemaitis pasiekė finišą.

„Devintas greičio ruožas buvo it pragaras, – pabrėžė lenktynininkas. – Organizatoriai antradienį nutarė išgręžti iš dalyvių paskutinius syvus bei dar labiau praretinti jų gretas. Daug šiandien stiprių vyrų krito lyg mūšyje. Net Toby Price, kuris kovojo dėl čempiono vardo skaudžiai krito ir dėl lūžių išgabentas į ligoninę. Daug mačiau skausmingų pavyzdžių trasoje – sulūžę motociklai, mašinos nurautais ratais. Dakaro organizatoriai siekė padaryti ralį lėtesnį ir šiemet parinko daug akmeningų vietovių. Bet tos vietovės ne ralinės, o tiesiog trialinės. Ropoji per akmenis, kenčia rankos, technika, o vietomis atrodė, kad keturratį tiesiog reikia perkelti per didžiulius akmenis, nes pravažiuoti tiesiog neįmanoma. Nukentėjo mano keturratis, prakirtau padangą, sulenkiau vairą… Tikiuosi nieko rimta ir rytoj vėl stosiu į startą pasitikėdamas savo technika 100 procentų.

Trečiadienį 10 greičio ruožas: Neomas – Al Ula. Iš viso: 583 km. Greičio ruožas: 342 km. Organizatoriai žada, kad pirmojoje dienos dalyje atsiversiančius kraštovaizdžius sunku bus apibūdinti žodžiais, o kalnuotos vietovės, kurias dalyviai pasieks antroje dienos pusėje, ne ką mažiau įspūdingos. Rytoj, orientavimosi iššūkiai. Geriausiai orientuotis mokantys išsiverš į priekį ir turės progų įrodyti savo pranašumą prieš varžovus. Tikiuosi nepaklysti. Tad liko trys greičio ruožai iki finišo!“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *