2024 18 balandžio

Klaipėdietis M. Beneta iš Lenkijos grįžta į „Sūduvą“

27-erių klaipėdietis Markas Beneta futbolininko karjerą tęs Lietuvoje – Marijampolės  „Sūduvos“ komandoje.

Klaipėdos futbolo mokykloje pas trenerį Romą Norkų futbolo abėcėlės mokytis pradėjęs M. Beneta iki šiol atstovavo gimtojo miesto ekipoms – „Klaipėdai“ ir „Atlantui“, taip pat Vilniaus ir Kauno „Žalgiriams“.

Iš Kauno krašto gynėjas išvyko į Estiją, kurioje 2019 metais gynė Narvos „Trans“ garbę ir tapo šalies taurės laimėtoju. 2020-aisiais M. Beneta tapo legionieriumi – rungtyniavo Lenkijoje, Sosnovieco „Zaglebie“ komandoje.

Į Lietuvos rinktinę „Sūduvos“ naujokas pradėtas kviesti 2016 metais, o 2020-aisiais tapo pagrindiniu jos žaidėju. Ketveriose nacionalinės komandose rungtynės (namie su Albanija ir Farerų salomis bei išvykoje su Baltarusija ir Kazachstanu) žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Universalus gynėjas per nacionalinės komandos rungtynes Estijoje žaidė dešiniojo krašto gynėjo pozicijoje, Kazachstane – vidurio gynėjo, o per likusius mačus – kairiojo gynėjo.

„Džiugina, kad „Sūduva“ išreiškė susidomėjimą ir pasiūlė atvykti, – sakė M. Beneta, pasirašęs sutartį. – Žinojau, kad viskas šiame klube yra profesionalu, tvarkinga, pats ne kartą esu kovojęs Marijampolėje. Turiu ir „Sūduvoje“ žaidusių draugų, kurie niekada nesiskundė niekuo, tad jokių klausimų nekilo. Manau, šiemet keisis „Sūduvos“ braižas, bus daugiau futbolo ant žemės, kamuolio kontrolės. Aš tikiuosi būti naudingas ir padėti komandai siekti aukščiausių tikslų.“

„Sūduvoje“ M. Beneta vilkės 29 numeriu pažymėtus marškinėlius.  

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *