2024 26 balandžio

Klaipėdos imtynininkai turnyre Kroatijoje tęsia kovą dėl prizinių vietų

Kroatijoje vykstančio „Grand Prix Zagreb Open“ imtynių turnyro mažajame finale kovos klaipėdietis Paulius Galkinas, o kitas uostamiesčio atletas Mantas Knystautas, dar turi vilčių patekti į jį.

Pagal graikų ir romėnų imtynių taisykles rungtyniaujantis Paulius Galkinas (svorio iki 77 kg grupė; 22 dalyviai) šeštadienį, atrankos varžybose, sėkmingai įveikė suomio Roni Purolaineno barjerą, aštuntfinalyje lengvai vartė šeimininką Pavelą Pukalevičių, ketvirtfinalyje pranoko Uzbekistano atstovą Džalgasbajų Berdimuratovą.

Akistatoje dėl bilieto į finalą P. Galkinas pralaimėjo švedui Lukui Ahlgrenui.

Sekmadienį Artūro Ševelkovo auklėtinis kibs į atlapus vienam iš trijų – Ukrainos atstovui Elmarui Nuralijevui, lenkui Davidui Klimekui arba italui Riccardo Vito Abbrescijui.

Svorio iki 130 kg grupėje (16 dalyvių) rungtyniaujantis „graikas-romėnas“ Mantas Knystautas aštuntfinalyje, brolžudiškoje akistatoje nugalėjo Romą Fridriką, kilusį iš Visagino.

Tačiau ketvirtfinalyje klaipėdietis nusileido Mykolai Kučmiui iš Ukrainos. Kadangi varžovas pateko į finalą, tuo jis padėjo ir M. Knystautui, suteikęs kitam A. Ševelkovo auklėtiniui tęsti kovą dėl prizinės vietos.

Pirmoje paguodos varžybų kovoje klaipėdietis susirems su dar vienu ukrainiečiu – Oleksandru Černeckiu. Pergalės atveju M. Knystautas pateks į mažąjį finalą, kur jo jau laukia lenkas Rafalas Krajewskis.

Turnyre pirmą dieną rungtyniavo 165 atletai iš 18 valstybių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *