2024 18 balandžio

Į KMT turnyro pusfinalį – po dramos

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro pusfinalį pateko privertę nerimauti savo aistruolius. Pirmojoje ketvirtfinalio akistatoje Šiauliuose įveikę „Šiaulių“ ekipą  91:76, atsakomosiose varžybose uostamiesčio penketukas vos išsaugojo bilietą į pusfinalį, pralaimėjęs šiauliečiams 77:88.

Ketvirtajame kėlinyje Saulės miesto krepšininkai buvo panaikinę „įsiskolinimą“, išsiveržę į priekį 76:61.

Dramą išgyvenęs „Neptūnas“, po Panevėžio „Lietkabelio“ ir Utenos „Juventus“, tapo trečiąja komanda, patekusia į pusfinalį. Ketvirtuoju pretendentu į trofėjų bus Kauno „Žalgiris“, sausio 18-ąją žaisiantis antrąsias rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Pirmoji kova baigėsi kauniečių pergale 98:82.

Antrosiose rungtynėse Klaipėdoje du kėlinius kova vyko „taškas į tašką“, per ilgąją pertrauką komandas skyrė du taškai – 45:43. Toks scenarijus tiko T. Gaidamavičiaus vadovaujamam „Neptūnui“, tačiau antroje pusėje žaidimas apsivertė aukštyn kojomis.

Įspūdingai trečią kėlinį pradėję šiauliečiai jau po kelių minučių turėjo 7 taškų pranašumą – 52:45. Šeimininkų puolimas strigo, atsarginių žaidėjų suolelis „uždirbo“ dvi technines pražangas, o „Šiauliai“ bėgo pergalės link.

Ketvirtajame kėlinyje „Šiauliai“ pasiekė reikiamą 15 taškų pranašumą – 76:61. Galingą svečių spurtą iniciavo tik antroje rungtynių pusėje aikštelėje pasirodęs Justas Furmanavičius. Krepšininkas pats penkis kartus perėmė kamuolį ir surinko 10 taškų. Visa tai atliko per kiek daugiau nei 13 min.

Atkutę klaipėdiečiai ėmė uoliau gintis ir netrukus sumažino skirtumą iki 71:81. Tiesa, tai negarantavo ramios rungtynių pabaigos.

Elvaras Maras Fridrikssonas, likus 1 min. 29 sek., pataikė tritaškį. Ne gana to, islandas dar realizavo baudą, ir šiauliečiai vėl buvo ant reikiamo skirtumo slenksčio – 85:71.

Kai jau atrodė, kad šeimininkai turi bilietą į pusfianlį, Martynas Varnas likus mažiau nei minutei pataikė dar vieną tritaškį – 88:75 ir dar kartą grąžino intrigą.

Lemiamomis akimirkomis Klaipėdos ekipą išgelbėjo kapitonas M. Mažeika, prasiveržęs po krepšiu ir pelnęs paskutinį savo komandos dvitaškį. Šiauliečiams M. Mažeika paliko 12 sek., tačiau sudėtingai mestas M. Varno tritaškis skriejo pro šalį.

 „Neptūnas“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (42:28) ir taikliau mėtė dvitaškius (50 proc. – 45 proc.) , tačiau Šiaulių ekipa perėmė daugiau kamuolių (12:6) ir taikliau atakavo iš tolimos distancijos (48 proc. – 28 proc.).

„Šiauliai“ sėkmės atveju būtų sukūrę jau antrą stebuklą KMT turnyre. Aštuntfinalio etape A. Sireikos auklėtiniai atsakomosiose rungtynėse su Alytaus „Sintek-Dzūkiją“ panaikino 25 taškų „įsiskolinimą“.

Rungtynių statistika

„Neptūnas“ – „Šiauliai“ – 77:88 (17:21, 28:22, 14:21, 18:24).

„Neptūnas“: Ž. Janavičius – 15, M. Jogėla – 14, M. Mažeika, N. Giga – po 12, B. Griciūnas, G. Stankevičius – po 8, E. Šaulys – 5, D. Slavinskas – 2, S. Galdikas – 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *