2024 27 liepos

Tarp kandidatų – du klaipėdiečiai: A. Skurdelis ir J. Jeremejevas

Šalies Futbolo federacija pirmą kartą išrinks geriausią Lietuvos salės futbolo žaidėją.

Valstybės salės futbolui 2020-ieji, dėl kilusios COVID–19 pandemijos, pametėjo ne vieną iššūkį: teko sustabdyti čempionatą bei perkelti Lietuvos salės futbolo taurės turnyro pusfinalius bei finalus į vėlesnį laiką.

Tačiau su kilusiais sunkumais buvo susitvarkyta ir naujasis sezonas startavo beveik pagal planą – teko tik šiek tiek pakeisti varžybų organizavimo sistemą.

O nutrauktų pirmenybių čempionais buvo paskelbti tuo metu pirmavę daugkartiniai pirmenybių laimėtojai Kauno „Vyčio“ futbolininkai, sidabro medaliai atiteko Jonavos „Vikingams“, bronzos – Gargždų „Gargždų pramogų“ futbolininkams.

Didžiausiu Lietuvoje salės futbolo renginiu praėjusių metų rudenį turėjo tapti pasaulio salės futbolo čempionatas, tačiau dėl visą sporto pasaulį sukausčiusios COVID–19 pandemijos Tarptautinė futbolo asociacijų federacija (FIFA) čempionatą perkėlė į 2021-uosius.

Nepaisant visų iššūkių, Lietuvos salės futbolo žaidėjai turėjo galimybę parodyti savo sugebėjimus ir vienas iš jų bus pripažintas geriausiu metų futbolininku. Tokia nominacija yra pirmą kartą.

Pirmajame balsavimo etape sirgaliams pateikiamas platus kandidatų sąrašas. Iš jo rinktis bus galima iki pat sausio 31 d., 23.59 val.

Vėliau trys daugiausiai balsų surinkę kandidatai pateks į finalinį etapą, o jame balsavimas vyks iki vasario 8 d.

Tarp kandidatų yra ir du klaipėdiečiai – „Gargždų pramogoms“ atstovaujantis Aurimas Skurdelis ir Jonavos „Vikingams“ – Jurijus Jeremejevas.

Iš Šilutės kilęs, tačiau šaknis Klaipėdoje suleidęs A. Skurdelis sėkmingai laviruoja tarp žiemos ir vasaros sezonų, tarp lauko ir salės futbolo.

Nuo pavasario iki rudens jis Lietuvos futbolo 2-osios lygos (o šįmet tikriausiai 1-osios lygos) čempionate atstovavo Klaipėdos „Neptūnui“, o šaltuoju metu laiku vilki šiltus  Gargždų „pramogautojų“ marškinėlius.

A. Skurdelis ryškus gargždiškių ekipos žaidėjas, ne vien dėl apibintuotos rankos, bet ir dėl rezultatyvumo. Praėjusiais metais jis sužaidė 22 rungtynes ir per jas įpliekė 18 įvarčių.

Svarbų vaidmenį jis atliko ir Lietuvos salės futbolo rinktinėje, kurioje sužaidė 5 mačus.

J. Jeremejevas praėjusį sezoną rungtyniavo Vokietijoje. Grįžusį į Lietuvą, pajūrio futbolininką dar kartą priėmė Jonavos „Vikingų“ komanda.

Jonavoje Jurka vėl tapo lyderiu ir sėkmingai veda „vikingus“ į turnyrinės rikiuotės viršų.

Lietuvoje, praėjusių metų pabaigoje, J. Jeremejevas spėjo sužaisti 8 mačus ir per juos pelnyti 13 įvarčių.  Jonavos ekipa čempionate yra viena favoričių ne tik iškovoti medalius. Visi tikisi, kad „Vikingai“ gali mesti iššūkį daugkartiniams čempionams „Vyčio“ futbolininkams.

Dar tarp pretendentų yra Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas, Ernestas Macenis, Lukas Sendžikas, Artūras Juchno (visi iš Kauno „Vyčio“), Vladimiras Derendiajevas (Kauno „Vytis“/Jonavos „Vikingai“) ir Edgaras Baranauskas (Mažeikių VIP).

Balsuoti už mūsiškius galite ir turite tv3.lt portale… https://www.tv3.lt/lietuvos-futbolo-apdovanojimai/?fbclid=IwAR2zv_hA7sg9NKK615_xyKdA1_W6GGtJj3Hzzzq3qsIiBm6fJ3gKeOQ_4R4

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *