2024 27 liepos

2-osios lygos komandos važinės po visą Lietuvą

Naujajame futbolo sezone Lietuvoje nebus dviejų 2-osios lygos zonų, o bus viena.

Pastaraisiais metais Pietų zonos varžybas organizuodavo Kauno, o Vakarų – Telšių apskrities futbolo federacijos.

Nuo šio sezono pirmenybių formatas keisis – regioniniu principu vykdomų varžybų nebeliks, visos 2-osios lygos komandos žais kartu, o už varžybų organizavimą atsakinga bus Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Tai aktualu dviem uostamiesčio komandoms – Klaipėdos futbolo mokyklai (FM) ir „Neptūnui“ B – pateikusioms prašymus dalyvauti šios lygos pirmenybėse.

„Mūsų tikslas yra turėti aiškią visų lygų struktūrą, kai A lygoje būtų 10 komandų, 1-ojoje ir 2-ojoje lygose – po 16 komandų. Svarbus prioritetas yra tai, kad būtų aiškūs komandų kilimo ir kritimo kriterijai, išvengiant jų pasikeitimų kiekviename sezone, – pokyčio esmę išdėstė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Siekiamybė yra turėti stabilią 2-ą lygą, kurioje dalyvautų 16 komandų – aštuoni klubai ir aštuonios A bei 1-osios lygų klubų dublerinės ir dukterinės komandos.“

Pagal dabartinį projektą dvi geriausios 2-osios lygos komandos pereitų į 1-ąją lygą, o dvi geriausios 1-osios lygos – į A lygą ir dvi prasčiausios A lygos komandų kristų į 1-ąją lygą.

Dar praėjusių metų rudenį buvo surengtas 2-osios lygos komandų susitikimas.

Jo metu buvo pristatyti lygos klubų licencijavimo teisiniai, finansiniai, personalo, infrastruktūros ir sporto kriterijai bei esminiai pokyčiai.

Pagrindinis pokytis – nuo šių metų 2-osios lygos klubai savo struktūroje privalo turėti bent tris jaunimo vaikinų arba merginų komandas, kurios dalyvauja LFF pripažįstamose varžybose.

Iš viso dalyvauti 2-osios lygos čempionate buvo sulaukta 20 paraiškų – 11 jų pateikė klubai, 9 – dublerinės bei dukterinės A bei 1-osios lygos dalyvių komandos.

Prašymus dalyvauti 2-osios lygos pirmenybėse pateikė: Vilniaus „Ateitis“, „Viltis“, „Panerys“, BFA B, „Žalgiris“ C, Kauno „Hegelmann Litauen“ B, Klaipėdos FM, „Neptūnas“ B, Šiaulių „Šiauliai“ B, Alytaus „Vidzgiris“, „Dainava“ B, Jonavos „Jonava“ B, Utenos „Utenis“, Kėdainių „Nevėžis“ B, Telšių „Džiugas“ B, Tauragės „Tauras“, Radviliškio „Radviliškis“, Šilutės „Šilutė“, Joniškio „Saned“, Kybartų „Sveikata“.

Tarp pretendentų žaisti 2-ojoje lygoje nėra dviejų Klaipėdos ekipų – „Rosos“ ir „Atlanto“. Pastarasis legendinis klubas puoselėja planus žaisti aukštesnėje – 1-oje lygoje, o „Rosa“, panašu vėl išsitrina iš Lietuvos futbolo žemėlapio.

Licencijavimo posėdis, kuriame bus sprendžiama dėl licencijų išdavimo, planuojamas vasario 18 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *