2024 20 balandžio

KLFF prezidentas R. Žvingilas: „Atlanto“ spalvos – mano širdyje“

„Gaila, kad taip gavosi. Dėjau dideles viltis ir jaučiausi prisidėjęs, kad „Atlantas“ būtų“, – apgailestavo Klaipėdos futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas, po „Atlanto“ savininko Vido Adomaičio pranešimo, kad, greičiausiai, neliks legendinės komandos.

„Graudu, dėl šitos situacijos. Skambino komandos aistruoliai, priekaištavo, kad nusisukau nuo „Atlanto“, palikau jį. Aš nenusisukau, mano sąžinė švari. Praėjusiais metais kažin ar „Atlantas“ būtų gavęs licenciją. Lietuvos futbolo federacijoje pramyniau takus, kad suteiktų išimčių. Buvau federacijai dėkingas, – teigė R. Žvingilas. – Bankrutuoti lengviausia. Sklido kalbos, kad bus rėmėjas, duosiantis pinigų. Tai buvo galima iš tos sumos sumokėti baudą, o už likusius pinigus žaisti ne 1-ojoje, o 2-ojoje lygoje. Tuomet komanda toliau išliktų.“

Prezidentas svarstė, kad šiandien, būdamas V. Adomaičio vietoje, nekeltų jokių principų, o susiektų su arčiausiai prie miesto futbolo esančiais žmonėmis ir paklaustų  „ar galite padėti išspręsti klausimą dėl „Atlanto“ gyvavimo arba bent bandykime spręsti tą klausimą“.

Pasak R. Žvingilo, šiandien „Atlante“, likę du brangiausi dalykai: fanai ir pavadinimas. „Jokios bazės, didžiausios skolos, nėra net komandos, nėra žaidėjų. Tai – nonsensas.

„Atlantas“ – tai futbolo istorija, šio klubo spalvos – pas mane širdy ir tikiu, kad vieną dieną tos spalvos nušvis. Žadėdamas ir toliau išlikti objektyviu federacijos vadovu, noriu, kad gyvuotų ir klestėtų visi Klaipėdos ir apskrities miestų futbolo klubai su šiuolaikine vadyba, su visa reikalinga infrastruktūra, – sakė R. Žvingilas – Kartu su Lietuvos futbolo federacijos prezidentu Tomu Danilevičiumi esame pasirengę susitikti su „Atlanto“ fanais, pabendrauti ir atsakyti į visus klausimus. Lieka tik susitarti kada ir kur.“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *