2024 27 liepos

Oficialiame rinktinės narių sąraše – aštuoni Klaipėdos lengvaatlečiai

Šalies lengvosios atletikos rinktinės durys pravertos aštuoniems sportininkams. Šiomis dienomis patvirtintas 2021 metų Lietuvos lengvosios atletikos – suaugusių, jaunimo ir jaunių – rinktinių kandidatų sąrašas, kuris iš preliminaraus virto oficialiu.

Į moterų ir vyrų rinktines pretenduoja aštuoni klaipėdiečiai arba Klaipėdoje sportuojantys ar sportavę lengvaatlečiai.

Į nacionalinę komandą gali patekti 400 m (dar dalyvauja estafetėse 4 po 400 m) 22-ejų bėgikė Erika Krūminaitė (trenerė Vita Baronienė).

Amerikoje studijuojanti 23-ejų Eglė Morenaitė varžosi ilgosiose – 1500 m, 3, 5 ir 8 km distancijose. Mergina kilusi iš Priekulės, prieš kelionę į užatlantę treniravosi Klaipėdoje pas trenerį Mindaugą Krakį. E.Morėnaitė lengvosios atletikos treniruotes lankyti pradėjo pas specialistę Laimą Bloškienę Klaipėdos rajono (Gargždų) sporto mokykloje.

Trečioji dailiosios lyties atstovė, pretenduojanti į šalies rinktinę – 24-erių Monika Vaiciukevičiūtė. 20 km ėjikė gimė, augo ir sportinį kelią pradėjo Pabradėje. Į Klaipėdą atvyko studijuoti ir kartu tęsti karjerą. Jai iškeltas tikslas patekti į olimpines žaidynes. Keista matyti jos trenerių grafoje visai su ėjimo sportu nesusijusį Valerijų Murašovą, disko metimo, rutulio stūmimo specialistą. Yra ir antrasis ėjikės treneris – Ričardas Rekstas. O su pirmuoju ugdytoju Viktoru Meškausku, kurį buvome įpratę matyti šalia, sportininkė atsisveikino praėjusiais metais.

Šalies rinktinės marškinėlius vilkės ir Lietuvos garbę gins penki pajūrio vyrai.

Klaipėdietį Benediktą Mickų nuo mažens ugdo M. Krakys. 800 m bėgikui iškeltas tikslas įvykdyti normatyvą, leidžiantį dalyvauti Europos čempionate.

Dar vienas šios rungties atstovas, uostamiesčio bėgikas 24-erių Justinas Laurinaitis, dabar studijuoja Vilniuje. Lino Bružo auklėtinis šiuo metu sostinėje prižiūrimas Juozapo Garalevičiaus.

Tvirtą vietą rinktinėje turi šuolininkas su kartimis Osvaldas Gedrimas. Trenerių grafoje – du specialistai: Justinas Martinkus ir Edmundas Norvilas. Šių specialistų ugdomas 24-erių sportininkas įpareigotas iššokti į viršų ne tik 5 metrus, bet ir daugiau.

Dar vienas klaipėdietis „emigrantas“ – 110 m per barjerus bėgantis Martynas Vrašinskas, pastaraisiais metais sportuoja Kaune. Šiame mieste studijuojantis greitakojis yra trenerės Ninos Gedgaudienės grupėje. Dėl pastaruoju metu lengvaatletį persekiojusios traumos, M. Vrašinskui liepta distanciją nubėgti per 13,90 sek., o tada jau bus svarstomi kiti planai.

Šiais metais 30-mečio sulauksiantis stipruolis Šarūnas Banevičius viena koja yra Gargžduose (čia gyvena), kita koja – Klaipėdoje (čia treniruojasi). Rutulio stūmikas trenerius keičia dažniau nei kas kojines. Šiandien gargždiškis-klaipėdietis vėl dirba su V. Murašovu. Sportinės brandos sulaukusiam lengvaatlečiui liepta rutulį nustumti 19 m 90 cm, o dar geriau 20 m. Prie pergalių Lietuvos čempionate įpratinęs galiūnas Baltijos šalių pirmenybėse turės laimėti sidabro medalį.

Į šio sąrašo išbrauktas 400 m per barjerus ir estafetėje 4 po 400 m bėgantis Artūras Janauskas. 33-ejų greitakojis pastaraisiais įsikūrė Vilniuje, treniruojasi prižiūrimas garsiosios klaipėdietės sprinterės Linos Grinčikaitės–Samuolės, ir, panašu, kad nežada grįžti į Klaipėdą. Juolab kad iš Telšių kilusiam sportininkui, uostamiestis buvo tarpinė stotelė, kol baigė Klaipėdos universitetą ir rado darbą Vilniuje.

Artimiausiomis dienomis „Klaipėdos sportas“ pavartys Lietuvos jaunimo rinktinių kandidatų sąsiuvinius.

Klaipėdos lengvaatlečiai – kandidatai į Lietuvos rinktinę

Erika Krūminaitė (1998 04 24). Rungtys: 400 m, 4 po 400 m. Atstovaujamas miestas – Klaipėda.

Eglė Morenaitė (1997 11 14). Rungtys: 1500 m, 3000 m, 5000 m, 8 km krosas. Atstovaujamas miestas – Klaipėda.

Monika Vaiciukevičiūtė (1996 04 03). Rungtis: 20 km ėjimas. Atstovaujami miestai– Vilnius, Klaipėda.

Benediktas Mickus (1997 03 26). Rungtis: 800 m. Atstovaujamas miestas – Klaipėda.

Justinas Laurinaitis (1996 05 16). Rungtis: 800 m. Atstovaujami miestai – Vilnius, Klaipėda.

Osvaldas Gedrimas (1996 09 20). Rungtis: šuoliai su kartimi. Atstovaujamas miestas – Klaipėda.

Martynas Vrašinskas (1995 09 30). Rungtis: 110 m bėgimas per barjerus. Atstovaujami miestai – Kaunas, Klaipėda.

Šarūnas Banevičius (1991 11 20). Rungtis: rutulio stūmimas. Atstovaujami miestai: Klaipėda, Gargždai.

Alfredo Pliadžio (LLAF) nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *