2024 27 liepos

E. Šaulys įpareigotas šaudyti šaulio taiklumu

Lietuvos krepšinio snaiperio konkurse, vasario 14-ąją, uostamiesčio „Neptūnui“ atstovaus Evaldas Šaulys. Uostamiesčio sporto mėgėjai nemažiau sirgs ir už kitą klaipėdietį Marių Runkauską, pastaraisiais metais žaidžiantį Utenos „Juventus“ komandoje.

„Kas dalyvaus snaiperių varžybose, buvo nuspręsta klube, – pasirinkimą komentavo „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis. – E. Šaulys šiame sezone atakavo 44 proc. taiklumu – iš 52 tritaškių pataikė 23, tokiu pat taiklumu metė ir Tadas Pažėra – iš 36 – 16. O taikliausi „Neptūne“ yra dublerių komandos narys – Nojus Mineikis. Jis iš 25 metimų pataikė 12, atakavo iš užu tritaškio linijos 48 proc. taiklumu. Tačiau viską pasvėrus, svarstyklės nusviro E. Šaulio pusėn.“

Trečius metus iš eilės snaiperių konkurse dalyvausiantis M. Runkauskas, šiame šalies krepšinio čempionate tritaškius „šveitė“ irgi 44 proc. taiklumu – iš 47 – 21.

Draugų „Runkeliu“ draugiškai vadinamas snaiperis taikliarankių varžybose yra savo pasiekęs – Lietuvos snaiperiu yra tapęs net tris kartus. Daugiausiai nė kas kitas.

Žinomos ir kitų pretendentų į „Lietuvos snaiperio-2021“ vardą pavardės.

Iki šiol į konkursą jaunus ar mažiau pasireikšti gaunančius žaidėjus siųsdavęs Kauno „Žalgiris“ šiemet pasielgė kitaip – žaliai-baltiems atstovaus Artūras Milaknis. Vienu geriausių pastarojo dešimtmečio Europos snaiperių tituluojamas žalgirietis tritaškius šalies čempionate realizuoja 41,7 proc. tikslumu (30 iš 72).

Negana to, antradienio rungtynėse su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“ A. Milaknis tapo daugiausiai tritaškių šalies čempionato istorijoje įmetusiu žaidėju. Jo sąskaitoje – 845 taiklūs metimai iš toli.

Rimtą konkurenciją kauniečių veteranui turėtų sudaryti dėl geriausio tritaškių metimų procento į konkursą pakviestas žaidėjas. Juo šiemet tapo Vilniaus „Ryto“ amerikietis Andrew Goudelockas, kuris yra vienintelis lygos žaidėjas, tritaškius metantis didesniu nei 50 proc. tikslumu (51,7 proc., 30 iš 58).

Taip pat sostinės ekipai atstovaus Lukas Uleckas. 21-erių gynėjas iš toli atakuoja 46,4 proc. tikslumu (26 iš 56). Snaiperio konkurso patirties jis įgijo dar 2019-aisiais, kai atstovavo „Žalgiriui“.Tąkart krepšininkas krito turnyro pusfinalyje.

Šeimininkų komandai – Panevėžio „Lietkabeliui“ – atstovaus Marius Valinskas. 21-erių gynėjas, nors ir negauna itin daug žaidybinio laiko, realizuoja kas antrą tolimą metimą (50 proc., 9 iš18).

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ atstovu tapo Branko Mirkovičius. Šis veteranas bus vyriausias konkurso dalyvis, jam – 38-eri, tačiau būtent jis yra išmetęs daugiausiai tritaškių tarp visų konkurso snaiperių – 91. Iš jų serbas įmetė 42 metimus, todėl jo pataikymo procentas yra solidus – 46,2 proc.

Aukščiausiu konkurso dalyviu tapo Prienų „CBet“ puolėjas Mindaugas Sušinskas. 204 cm krepšininkas yra vienas taikliausių lygos snaiperių, jo pataikymas siekia 48,9 proc. (43 iš 88).

 „Nevėžio-Optibet“ deleguotu snaiperiu tapo Justas Tamulis. Šio žaidėjo pataikymas yra prasčiausias tarp visų konkurso dalyvių – 22,4 proc. (13 iš 58), tačiau tai gali sudaryti klaidingą įspūdį. J. Tamulis per savo karjerą Lietuvos pirmenybėse iki šio sezono tolimus metimus realizuodavo beveik 38 proc. tikslumu, todėl neturėtų būti iš anksto nurašomas.

Alytaus „Dzūkijos“ atstovas – Tadas Rinkūnas, šiemet pataikantis lygiai kas trečią metimą iš toli (33,3 proc., 14 iš 42).

 „Šiaulių“ spalvas tarp geriausių metikų gins Elvaras Fridrikssonas. Islandas šiemet Lietuvos pirmenybėse yra pataikęs 27 tritaškius iš 75 (36 proc.).

Snaiperio konkursas vyks vasario 14-ąją, prieš Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalines rungtynes.

Dėl nugalėtojų trofėjaus Panevėžyje grumsis „Žalgiris“, „Neptūnas“, „Lietkabelis“ ir „Juventus“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *