2024 27 liepos

LFF prezidentas T. Danilevičius: „Klaipėda visiškai pasirengusi pasaulio čempionatui“

Trečiadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius nuotoliniu būdu surengė darbinį susirinkimą su Klaipėdos miesto valdžios ir sporto atstovais, sporto bazių vadovais dėl uostamiestyje vyksiančio pasaulio salės futbolo čempionato.

„Viskas dėliojasi pagal planą, viskas yra gerai, nebereikia spręsti strateginių reikalų, – situacija yra patenkintas LFF galva T. Danilevičius. – Klaipėda turi reikalingas dangas, salės yra parengtos. Apskritai visoje Lietuvoje infrastruktūra, susijusi su būsimu čempionatu, jau yra reikalingo lygio”.

Kokių valstybių rinktinės atvyks į pajūrį, LFF prezidentas negalėjo atsakyti, nes burtų, suskirstysiančių komandas į grupes, traukimas vyks gegužės mėnesį.

Baigdamas pokalbį T. Danilevičius paprašė „Klaipėdos sporto“ padėkoti Klaipėdos apskrities futbolo federacijai ir jos prezidentui Rimantui Žvingilui, miesto vicemerui Arvydui Cesiuliui, savivaldybės administracijos direktoriui Gintarui Neniškiui ir Sporto skyriaus vedėjai Rasai Rumšienei už sklandų pasirengimą salės futbolo batalijoms.

Planetos „futsalo“ čempionatas, turėjęs įvykti pernai, buvo atidėtas dėl COVID-19 pandemijos. Futbolo virtuozai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje meistriškumą demonstruos rugsėjo 12 – spalio 3 d.

Lietuvoje dalyvaus 24 komandos. Jos varžysis 6 grupėse po 4 komandas. Į aštuntfinalį pateks 16 – po dvi rinktines, kurios užims pirmąsias dvi pozicijas savo grupėse, ir keturios ekipos iš užėmusių trečias vietas.

Atrankos varžybas pirmoji įveikė Saliamono Salų komanda. 2019 m. pabaigoje Okeanijos (OFC) regiono turnyre ji po baudinių serijos pranoko Naujosios Zelandijos atstovus.

Jau beveik metus čempionato laukia keturios Pietų Amerikos (CONMEBOL) komandos – nugalėtojų titulą ginsianti Argentina, taip pat Brazilija, Paragvajus ir Venesuela. Jos pasirodė geriausiai 2020 m. vasarį vykusiame 10 ekipų turnyre.

Panašiu metu sužaistas ir Europos (UEFA) atrankos turnyro pagrindinis etapas. Keturių grupių laimėtojai – Portugalija, Ispanija, Rusija ir Kazachstanas – iš karto užsitikrino kelialapius į Lietuvą. Antras vietas užėmusios komandos žaidė papildomas varžybas. Jos turėjo vykti pernai balandį, o galų gale surengtos lapkritį. Čekijos rinktinė po baudinių įveikė kroatus, o Serbija minimalia persvara nugalėjo Suomiją.

Klausimai lieka neatsakyti Azijos regione (AFC) bei Centrinės, Šiaurės Amerikos ir Karibų zonoje (CONCACAF).

AFC į čempionatą deleguos 5 komandas, kurios paaiškės ne atrankos varžybose, o oficialiame žemyno čempionate. Po atrankos 2019 m. spalį į finalinį turnyrą pateko 16 komandų. Finalinių varžybų vieta ir datos dėl pandemijos keitėsi ne kartą. Pastaruoju sprendimu nutarta varžybas surengti 2021 m. kovo 23 – balandžio 3 d. Kuveite.

Pagal panašų formatą 4 komandas į Pasaulio čempionatą deleguos ir CONCACAF. Finalinis 20 rinktinių turnyras dar įvyks.

Rinktinės, jau žaisiančios čempionate

Angola, Argentina, Brazilija, Čekija, Egiptas, Ispanija, Kazachstanas, Lietuva, Marokas, Paragvajus, Portugalija, Rusija, Serbija, Solomonų Salos, Ispanija, Venesuela.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *