2024 25 balandžio

V. Šiugždinis: „R. Adomaitis gavo puikų šansą, tad tolesnė karjera – jo paties rankose“

Bendradarbiaujant Klaipėdos dviračių sporto federacijai (KDSF) ir „Cannibal team“ dviračių sporto klubui, į šios organizacijos jaunių komandą pakviestas 16-metis klaipėdietis Rokas Adomaitis.

Anot KDSF prezidento V. Šiugždinio, „Cannibal team“ užmojai – labai rimti, o komandos savininkai – Erika Ališkevičiūtė ir jos vyras belgas Francis van Mechelenas „išprotėję“ dėl dviračių sporto.

Pasak V. Šiugždinio, R. Adomaitis turės geras sąlygas kelti meistriškumą ir netolimoje ateityje, jei viskas bus gerai, taptų vienu iš Lietuvos dviratininkų lyderiu.

„R. Adomaičiui iš Klaipėdos dviračių sporto federacijos rėmėjų lėšų nupirkome tokį dviratį, kokio dar nėra turėję mūsų miesto dviratininkai, taip pat jam skirsime įvairią paramą. Dabar dėliojame, atsižvelgdami į varžybų ir treniruočių planus, kiek ir kokių jam reikės papildų“, – dviračių specialistas iliustravo, kaip rūpinamasi talentu.

Ekipą sudaro 15 dviratininkų iš 11 šalių. R. Adomaitis – vienintelis lietuvis.

„Cannibal team“ jaunių komanda planuoja dalyvauti Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) lenktynėse.

„Ekipa galės startuoti beveik visose varžybose, kuriose ir norėjome. Daugelis varžybų organizatorių pamatė, kad turime vieną talentingiausių komandų, todėl ir sutiko mus priimti. Turime daug kvietimų į UCI 1-os kategorijos lenktynes, į vienerias UCI Tautų taurės lenktynes ir į įvairias kitas varžybas. Esame laukiami lenktynėse Belgijoje, Nyderlanduose, Vokietijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Vengrijoje, Čekijoje, Lenkijoje, Estijoje, Lietuvoje ir kitose šalyse“, – džiaugėsi F. van Mechelenas.

„Cannibal team“ komandos įkūrėjai siekia, kad šiemet kuo daugiau klubo narių dalyvautų pasaulio dviračių plento čempionate Flandrijos regione (Belgija).

F. van Mecheleno gimtajame mieste Levene, kur yra ekipos narių namai, vyks pasaulio pirmenybių jaunių vaikinų ir merginų grupinės lenktynės.

„Kone vienintelis būdas lietuviams patekti į tokias svarbias varžybas, jei esi pripažinimą pelniusioje komandoje. R. Adomaičiui pasisekė, todėl dabar jo, dviratininko, ateitis, galima sakyti, paties rankose. Klaipėdietis pateko į gerą komandą, tad turi gerą progą tapti aukšto lygio meistru“, – įsitikinęs V. Šiugždinis.

R. Adomaitis pedalus minti pradėjo pas trenerį Edmundą Zakarą, vėliau pateko į V. Šiugždinio rankas, dar vėliau tapo „Klaipėda cycling“ ekipos nariu. Praėjusiais metais savo veiklą sustabdęs klubas ir toliau rūpinasi komandoje buvusiais klaipėdiečiais dviratininkais, KDSF rėmėjai skyrė jiems lėšų.   

„Cannibal team“ prieš šešerius metus įregistruota Lietuvoje. Komandos būstinė – Belgijoje.

„Kanibalų“ komanda, palyginti, jauna – tačiau pavyko gauti vietas prestižinėse UCI pirmos kategorijos vienos dienos ir daugiadienėse lenktynėse. Ji turės viską, ko reikia klubui – personalą, apgyvendinimą, transportą, maitinimą, treniruočių ir varžybų aprangas, dviračių detales. Komandai padės buvęs dukart 2018 metų pasaulio jaunių čempiono, 2019 metų Europos asmeninių lenktynių čempiono ir tos pačios rungties pasaulio vicečempiono belgo Remco Evenepoelio treneris Fredas Vandervennetas. Komandos personalas dirbs savanoriškais pagrindais.

„Cannibal team“ šiemet tikriausiai bus geriausia jaunių vaikinų komanda pasaulyje“, – ambicingo tikslo neslėpė F. van Mechelenas. – O artimiausioje ateityje stengsimės, kad visi mūsų komandos vaikinai sėkmingai pasiektų jaunimo iki 23 metų grupę.“

Komandoje yra ir savininkų sūnus Vladas, atstovavęs Lietuvai 2019 metų Europos jaunimo olimpiniame festivalyje.

„Vladas – gerai finišuoja, o R. Adomaitis yra labai ištvermingas dviratininkas, galintis V. van Mecheleną „atvežti“ iki finišo“, – galimą lenktynių finišo variantą jau mintyse mato V. Šiugždinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *