2024 27 liepos

„Briedžiai“ savaitgalį suklupo du kartus

Nesėkmingas savaitgalis buvo LCC Tarptautinio universiteto krepšininkams, pralaimėjusiems abejas Regionų krepšinio lygos A diviziono čempionato rungtynes.

Šeštadienį kapituliavę išvykos susitikime su Kauno VDU 86:92, sekmadienį uostamiesčio studentai iškėlė rankas po varžybų su Kėdainių „SC–Ateities“ ekipa – 71:82.

Nors didžiąją pirmojo kėlinio dalį pirmavo svečiai (buvo net 17:10), tačiau po dešimties minučių priekyje buvo šeimininkai 23:21.

O kas nutiko antrajame ketvirtyje, sunku ir apsakyti. Varžovai sugebėjo paralyžiuoti klaipėdiečius, per dešimt minučių pataikiusius vos vieną dvitaškį. Lietuvos agurkų sostinės krepšininkai patys pelnė 16 taškų ir ilgąją pertrauką pasitiko pirmaudami 37:25.

Pailsėję LCC TU taikliarankiai kalnų nenuvertė. Atvirkščiai, skirtumas augo svečių naudai ir buvo pasiekęs net 24 taškų prarają – 63:39.

Nors atrodė padėtis beviltiška, tačiau pajūrio penketukas paskutiniajame kėlinyje bandė gelbėtis. Varžovams tai buvo netikėta, jie sutriko. Likus kiek mažiau nei dviem minutėms, po Glebo Kopancevo pataikytų baudų, ekipas skyrė vos 6 taškai – 66:72.

Klaipėdiečiai paskubėjo prasižengti. Ar tai buvo sąmoninga pražanga, ar netyčinė, tačiau kėdainiečiai gavo teisę mesti dvi baudas, kurias pataikę padidino skirtumą iki 8 taškų.

Netrukus Paulius Piktuižis dar kartą sušvelnino santykį, tačiau LCC TU ekipa nesugebėjo apginti krepšio.

Vėliau klaipėdiečiai bandė naudoti pražangų taktiką, tačiau ji neatnešė tikėto rezultato.   

Anot uostamiesčio studentų stratego Jurgio Petrausko, komandai buvo sunkus savaitgalis, ne tik dėl to, kad teko žaisti dvejas rungtynes, atsiliepė pertrauka dėl karantino ir traumų.

„Vis dar esame procese siekdami savo potencialo, – teigė treneris. – Tačiau esu įsitikinęs, kad maksimaliai stengsimės tobulėti, mokytis iš savo klaidų, ir, žingsnis po žingsnio, sieksime būti geresnė komanda.“

Rungtynių statistika

LCC TU – „SC–Ateitis“  71:82 (23:21, 2:16, 18:28, 28:17).

LCC TU: Stefano Manavis – 15, Tomas Butrimas, Paulius Piktuižis – po 11, Antanas Kareniauskas – 9, Glebas Kopancevas – 8, Nikita Sokolovas, Filipas Radišičius – po 6, Edgaras Žilys – 5.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *