2024 18 balandžio

Uostamiesčio atletas L. Krasauskas Lenkijos taurės turnyre – antras

Klaipėdietis imtynininkas Lukas Krasauskas savaitgalį užėmė antrą vietą Lenkijos laisvųjų imtynių taurės turnyre, kuriame jėgas mėgino kone 140 atletų iš 16 valstybių.

23-ejų uostamiesčio galiūnas rungtyniavo svorio iki 97 kg grupėje. Be jo, dar buvo dvylika arti „šimtinių“ imtynininkų.

Pirmoje kovoje Sergejaus Kasimovo auklėtiniui buvo lemta susiremti su žemiečiu Viliumi Mikalausku iš Kelmės. L. Krasausko pranašumas nekėlė abejonių – 11:0

Antrame susitikime Vilkaviškyje sportininko kelią pradėjęs suvalkietis akivaizdžia persvara – 10:0 pranoko lenką Mateuszą Nowaką.

Nukeliavęs iki finalo, lemiamoje kovoje L. Krasauskas susirėmė su lenku Radoslavu Baranu iš Poznanės „Griunvaldo“ klubo. Pergalę šventė varžovas – 9:0.

„Finalinė kova susiklostė sunkiai. Skirtingai, nei lenkai, mes dėl šalyje įvesto karantino nedalyvavome jokiose stovyklose, todėl man tiesiog pritrūko ir varžybų įgūdžių ir patirties. Šiuo aspektu varžovai turėjo pranašumą“, – teisinosi L. Krasauskas.

Kitas klaipėdietis Vadimas Petrauskas, svorio iki 74 kg grupėje užėmė septintą vietą tarp 21 dalyvio.

19-metis atletas nugalėjo lenkus Mikolajų Deją –8:0, Adrianą Beleckį – 12:2 ir Arturą Berezovskį – 8:3, tačiau nusileido dar vienam lenkui Kamilui Rybickiui – 0:7 bei 2:12 Charliui Afai iš Prancūzijos. 

Artimiausiu metu laisvūnai išvyks į Ukrainą, kur dalyvaus treniruočių stovykloje ir varžysis turnyre.

Rinktinės treneris klaipėdietis Sergejus Kasimovas tikisi, kad Lietuvos komanda išvyks pajėgiausios sudėties.

„Šiuo metu Edgaras Voitechovskis gydo peties traumą, o praėjusių metų geriausias Klaipėdos sportininkas Andrius Mažeika – nugarą. Tikiuosi, kad jie abu sėkmingai atsistatys iki išvykos į Kijevą, kur vyks prestižinis turnyras, skirtas šios šalies imtynių veteranams ir treneriams“, – vylėsi S. Kasimovas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *