2024 19 balandžio

Kiokušin karatė geriausias kovotojas – klaipėdietis E. Gužauskas

Klaipėdietis Eventas Gužauskas pripažintas geriausiu 2020 metų Lietuvos kiokušin karatė kovotoju.

„Shodan“ klubo narys tapo vieninteliu lietuviu vyru, papildžiusiu savo pergalių sąrašą Europos čempiono titulu. Luko Kubiliaus auklėtinis sėkmingai pasirodė Belgijoje vykusiame pilno kontakto karatė klubų čempionate.

 „Įvertinimas – malonus, smagu, kad buvau pripažintas geriausiu metų kovotoju. Tik gaila, kad kovų ir pergalių pernai buvo labai mažai. Kita vertus, verta džiaugtis, kad iš viso spėjau kažkur jėgas išbandyti, – nusišypsojo E. Gužauskas. – Tikiuosi, kad 2021-ieji bus kitokie. Jau savaitgalį vyks Lietuvos čempionatas, vėliau, tikiu, įvyks Europos čempionatas, tikimės dalyvauti ir pasaulio čempionate Japonijoje, dėl kurio kol kas yra daug nežinios.“

E. Gužauskas per savo karjerą jau spėjo iškovoti ne vieną skambų titulą. Jis yra daugkartinis Europos ir Lietuvos čempionas.

Tarp moterų pirma pripažinta Brigita Gustaitytė iš Vilniaus „Budoros“. Geriausio metų trenerio vardą pelnė Vladimiras Silvaška iš Akmenės „Energijos“), o našiausiai dirbančio trenerio – Paulius Klapatauskas (Vilniaus „Saulės ženklas“).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *