2024 20 balandžio

„Neptūno“ taškų medžiotojas E. Šaulys – Lietuvos vicesnaiperis

2021 metų Lietuvos snaiperio titulą iškovojo Vilniaus „Ryto“ atstovas Andrew Goudelockas, finale vieninteliu metimu pranokęs Klaipėdos „Neptūno“ taikliarankį Evaldą Šaulį.

Pirmas metęs E. Šaulys surinko 20 taškų, amerikietis taip pat turėjo 20 taškų prieš paskutinį metimą. A. Goudelocko mestas švystelėtas kamuolys, turėjęs dvigubą vertę (2 taškus), atsimušė į lanką, pašokinėjo ir įkrito į krepšį.

Taip „Neptūno“ gynėjui iš po nosies buvo nugvelbtas titulas ir 1500 eurų piniginis prizas.

Snaiperio konkurse dalyvavo vienuolika krepšininkų, tarp jų ir antras klaipėdietis – triskart Lietuvos snaiperiu tapęs Marius Runkauskas. Utenos komandoje žaidžiantis gynėjas kartu su A. Goudelocku pirmajame etape buvo rezultatyviausi – surinko po 23 taškus. Į pusfinalį dar pateko „Ryto“ krepšininkas Lukas Uleckas – 18 taškų. E. Šaulys pelnė 22 taškus.

Pusfinalyje L. Uleckas ir M. Runkauskas surinko po 15, E. Šaulys į finalą pateko su 16 taškų, o A. Goudelockas pademonstravo įspūdingą taiklumą – 24 taškai.

Pirmame etape sulaukta staigmenos. „Žalgirio“ taiklioji ranka Artūras Milkanis pelnė vos 11 taškų ir kartu su Domantu Viliu (Kėdainių „Nevėžis–Optibet“) pasidalijo priešpaskutinę ir paskutinę vietomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *