2024 26 balandžio

Taurė grįžo ten, kur jos vieta

Klaipėdos „Dragūnas“ po metų sugrąžino į uostamiestį Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę. Lemiamoje kovoje dėl trofėjaus Artūro Juškėno auklėtiniai Garliavoje įveikė 34:29 Kauno „Granitą– Karį“.

Rungtynes geriau pradėjo uostamiesčio rankininkai 4:1, 7:4, tačiau ties šiuo rezultatu užstrigo „Dragūno“ puolimas. Stebuklus demonstravusio vartininko Luko Gurskio padedami kauniečiai pelnė keturis įvarčius iš eilės ir išsiveržė į priekį 8:7. Toliau iki pertraukos nė vienai iš ekipų nepavyko įgyti didesnio nei vieno įvarčio skirtumo.

O pertrauką klubai pasitiko esant lygiam rezultatui – 15:15.

„Dragūnas“ ryžtingai pradėjo antrąjį kėlinį. Klaipėdiečiai, pelnę 3 įvarčius, išsiveržė į priekį 18:16, tačiau ir vėl kauniečiai, po L. Gurskio atremtų metimų, pavijo bėglius ir aplenkė juos – 19:18.

Varžovams pirmaujant 21:20, sulaukta lemiamo lūžio. „Dragūnas“ pagerino savo gynybą ir laimėjęs tarpsnį 7:2, susikūrė keturių įvarčių persvarą – 27:23.

Nors Kauno klubas dar buvo priartėjęs – 25:27, tačiau klaipėdiečiai atitolo 31:26, o vėliau išsaugojo pergalingą pranašumą – 34:29.

Po pergalės „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas teigė, kad tokiuose mačuose daug ką lemia mažos detalės bei nusiteikimas.

 „Po pertraukos geriau gynėmės. Tikrai neleidome Pauliui Šarkauskui ir Arminui Stankūnui mesti iš gerų padėčių. Vis tik po tokių pauzių tiek mums, tiek varžovams žaisti dvejas tokias rungtynes iš eilės buvo geras charakterio patikrinimas. Laimėti taurę ir čempionatą yra labai sunku. Dažnai po pergalės taurės turnyre būna atsipalaidavimas, ir pralaimi kitas rungtynes lygoje“, – tvirtino A. Juškėnas.

Naudingiausiu finalo žaidėju buvo išrinktas vienas iš „Dragūno“ lyderių Deividas Virbauskas, kuris pusfinalio mače į Vilniaus „Šviesos“ vartus pelnė 10 įvarčių, o finale pasižymėjo 4 kartus.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Granitas–Karys“ 34:29 (15:15).

„Dragūnas“: Žanas Gabrielius Virbauskas – 8, Gytis Šmantauskas – 7, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Deividas Virbauskas – po 4, Benas Butkus, Gintaras Cibulskis – po 2, Danila Chlušakas, Lukas Juškėnas – po 1.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *