2024 27 liepos

Iki nugalėtojų vardo Ispanijos turnyre trūko poros taiklių kirčių

16-metis klaipėdietis Edas Butvilas kartu su šiauliečiu Viliumi Gaubu užėmė antrą vietą jaunių iki 18 metų teniso turnyre Ispanijoje.

Prestižinėje „Rafa Nadal“ teniso akademijoje, Maljorkoje, surengtose Tarptautinės teniso federacijos (ITF) 3-ios kategorijos dvejetų varžybose jėgas išbandė jauniai net iš 13 valstybių. Daugelis jų yra pajėgiausi savo šalyse. Pergalių siekė 16 duetų.

E. Butvilas ir V. Gaubas pirmoje akistatoje 6:4, 6:2 pranoko belgus Gillesą Bailly ir Noahą Merre.

Mūsų tenisininkams labiau teko paprakaituoti ketvirtfinalio mūšyje su prancūzais – Charlelie Cosnetu ir Thibauliu Verdieriu. Pralaimėję pirmą setą 1:6, lietuviai varžovams užkūrė pirtį antrajame sete – 6:2. O pergalę išplėšė po nervų karo papildomame sete – 13:11.

Panašiai pirmieji du setai klostėsi ir pusfinalio kautynėse su prancūzu Antoine Fraghibaudu (2-a turnyro dvejetų raketė) ir belgu Martinu Katzu. Atidavę pirmą setą 4:6, gelbėti situaciją ėmės antrajame. Pasirodo, ne toks velnias baisus, koks jis piešiamas. E. Butvilas su V. Gaubu, laimėję antrą setą 6:3 ir išlyginę rezultatą, papildomame sete sutriuškino varžovus 10:1.

Finale klaipėdietis ir šiaulietis sukryžiavo raketes, anot trenerio Tomo Butvilo, su turnyro favoritais – prancūzais Sascha Wayenburgu Gueymardu (1-as pagal dvejetų reitingą) ir Mehdi Sadaoui (1-as pagal vienetų reitingą).

Trečią kartą iš eilės E. Butvilas ir V. Gaubas pramiegojo startą – pralaimėjo pirmą setą 2:6. Tikrąjį savo veidą lietuviai parodė antrajame sete, kuriame išplėšė pergalę „per kraujus“ – 7:6.

Kas laimės turnyrą, turėjo atsakyti papildomas setas. Svarstyklės svyravo tai vienon, tai kiton pusėn. Galiausiai lemiami kirčiai atnešė pergalę varžovams – 10:8.

Vienetų grupėje rungtyniavo 32 tenisininkai iš 15 šalių. E. Butvilas suklupo pirmoje kovoje, 3:6, 3:6 pralaimėjęs italui Gabrieliui Piraino

Anot trenerio, netrukus laukia jau ITF 2-osios kategorijos turnyras Šiauliuose, po to vėl kelionė į Ispaniją. Pavasarį klaipėdietis tenisininkas pasitiks kovodamas trijose ITF 1-os ir 2-os kategorijų turnyruose, kausis visi stipriausi pasaulio 18-mečiai tenisininkai.
Po varžybų Maljorkoje E. Butvilas ITF reitingo rikiuotėje pakilo į 109 vietą. Tai  aukščiausia pozicija tarp visų lietuvių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *