2024 16 balandžio

Talentų kalvėje Druskininkuose buvo šveičiami krepšinio grynuoliai

Druskininkuose buvo surengta trečioji „Talentų kartos“ projekto stovykla, kurioje perspektyviausius Lietuvos jaunuosius krepšininkus bei krepšininkes su kitais specialistais ugdė ir trijulė iš pajūrio: Vlado Knašiaus KM strategai Diana Anužienė, Vilius Stanišauskas bei Klaipėdos KM treneris Andrius Majauskis.

Sportininkai ir treneriai, prieš stovyklą atlikę COVID-19 testus ir sulaukę neigiamų atsakymų, kurorte dirbo „burbulo” sąlygomis.

Merginų grupėje tarp 14 dalyvių buvo trys klaipėdietės – V.Knašiaus KM auklėtinės – Karolina Drakšaitė, Justė Mockevičiūtė ir Emilija Vaitkutė

Tarp tiek pat berniukų buvo keturi pasiuntiniai iš uostamiesčio – du „knašiukai“: Artūras Butajevas ir Nikita Čikunovas, du „klaipėdžiukai“: Matas Liotisas ir Kajus Mikalauskas.

Pirmą kartą „Talentų kartos“ stovykla vyko anglų kalba – su jaunaisiais krepšininkais savo žiniomis dalinosi Kėdainių „Nevėžio“ vyr. treneris Davidas Gale.

Perspektyviųjų 14-mečių dar laukia dvi stovyklos ir egzaminas – Baltijos taurės varžybos, o 2022-aisiais ir tarptautinis Ramūno Šiškausko turnyras.

 „Talentų karta“ – ilgalaikis projektas, vykstantis jau šeštą kartą. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, jiems atliekami išsamūs fiziniai bei medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus visus metus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *