2024 27 liepos

„Neptūnui–Akvaservis“ pasisekė – nereikės toli važiuoti

Antradienį vakarą baigėsi Nacionalinės krepšinio lygos reguliarusis čempionatas. Kas tęs kovą dėl lygos nugalėtojų vardo buvo žinoma kiek anksčiau, tačiau paskutinės rungtynės suporavo visus aštuntfinalio etapo dalyvius, užėmusius 5-12 vietas.

Įdomiai klostėsi pirmiau už kitus visas rungtynes sužaidusio Klaipėdos „Neptūno–Akvaservis“ „poravimasis“.

Po 28 susitikimų „Neptūno“ dubleriai buvo 12-oje vietoje ir laukė varžovo, kas užims penktą vietą. Į šią poziciją realiausiais pretendentais Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkai ir dvi rungtynes rezerve turėję „Gargždų“ žaidėjai. Mažai kas tikėjo, kad gargždiškiai įveiks dvi stipriausias pirmenybių komandas – „Telšius“ ir Jonavos „Cbet“. Daug klaipėdiečių turintis Klaipėdos rajono krepšinio klubas tai atliko, o susilyginęs pergalėmis su „Žalgiriu-2“, dėl geresnio tarpusavio susitikimų balanso išstūmė kauniečius iš penktosios vietos.

Dar įdomiau dėliojosi uostamiesčio komandos situacija. Tuomet, kai „Neptūnas–Akvaservis“ baigė reguliarųjį čempionatą, tiek pat taškų, kiek ir klaipėdiečiai, turėjusios Molėtų „Ežerūno–Atleto“ ir Vilniaus „Perlo–Energijos“ ekipos buvo aukščiau. Tačiau per likusius turus abu penketukai patyrė pralaimėjimus ir liko su tuo pačiu 10 pergalių skaičiumi.

Trims komandoms surinkus po lygiai taškų, teko pasitelkti matematiką – skaičiuoti tarpusavio susitikimų balansą. O jis geriausias buvo pas klaipėdiečius (abudu kartus įveikė ir vilniečius, ir molėtiškius). Tad pajūrio krepšininkai nelauktai (o gal kas ir buvo paskaičiavęs) pakilo dviem vietomis į viršų. O pagal nuostatus dešimta komanda dėl bilieto į ketvirtfinalį turi susitikti su septintą vietą užėmusiu klubu. Šioje pozicijoje buvo dar vieni „Neptūno–Akvaservis“ kaimynai – Palangos „Kuršiai“.

Tad abi komandos gerokai sutaupys lėšų kelionei. Pirmasis susitikimas laukia šį šeštadienį Palangoje, antrasis mūšis – kovo 3 d. Klaipėdoje, trečiasis – kovo 7 d. Palangoje. Į ketvirtfinalį pateks ekipa, iškovojusi tris pergales.

Šiame čempionate penketukai rungtyniavo du kartus. Palangoje pajėgesni buvo klaipėdiečiai 74:70, Klaipėdoje – palangiškiai 71:55.

Kitos aštuntfinalio poros: „Gargždai“ (5) – Vilniaus „Perlas–Energija“ (12), Kauno „Žalgiris-2“ (6) – Molėtų „Ežerūnas–Atletas“ (11), „Šilutė“ (8) – Vilkaviškio „Perlas“ (9).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *