2024 27 liepos

Klaipėdoje jau tvyro parako tvaikas – kaupiami kariai Baltijos šalių mūšiui

Kovo 6–7 dienomis Klaipėdos baseine vyksiančiame Baltijos šalių plaukimo čempionate kausis ir būrelis uostamiesčio delfinų.

Trijų šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos plaukikai dvi dienas varžysis trijose grupėse: jaunių (mergaitės, g. 2006 m. ir vėliau, berniukai, g. 2005 m. ir vėliau), jaunimo (merginos, g. 2004–2005 m., ir vaikinai, g. 2003–2004 m.) ir absoliučioje (visi pagal geriausius rezultatus).

Čempionatas įtrauktas į Tarptautinės vandens sporto šakų federacijos (FINA) oficialų varžybų kalendorių, todėl jame dalyvausiantys plaukikai galės vykdyti normatyvus ir į Tokijo vasaros olimpines žaidynes.

Į Lietuvos pagrindinę komandą pakviesti plaukikai, kurie nuo 2020 m. gruodžio 15 d. iki 2021 m. vasario 20 d. olimpinėse plaukimo rungtyse surinko daugiau kaip 700 FINA reitingo taškų.

Šiame sąraše yra vienintelė klaipėdietė Paulina Pekūnaitė (709 taškai). Nugara plaukianti sportininkė pastaraisiais metais mokosi ir treniruojasi Panevėžio sporto gimnazijoje.

Daugiau pajūrio plaukikų šalies jaunimo rinktinėje. Į ją pateko jaunieji baseinų liūtai, savo sąskaitose turintys daugiau kaip 650 FINA reitingo taškų. Vaikinų grupėje net keturi klaipėdiečiai: Edvinas Česnakas (754), Danielis Kvederis (727), Nojus Skirutis (697) ir Martinas Tretjakas (686). „Gintaro“ sporto centro auklėtinę Aistę Slatkevičiutę, neturinčią reikalaujamo taškų kiekio, į Lietuvos komandą pakvietė rinktinės trenerių štabas, kuriame yra ir specialistė iš Klaipėdos – Jandra Bogužienė.

Į jauniausią dalyvių grupę pakviesti sportininkai, atrankos laikotarpiu vykusiose įskaitinėse varžybose pasiekę du geriausius rezultatus.

Šio amžiaus Lietuvos komandoje taip pat keturi klaipėdiečiai – Daniilas Žučkovas, Karolis Olišauskas, Evaldas Babakinas ir Aušrinė Bakutytė.

Jaunių rinktinės trenerių ketvertuke yra ir „Gintaro“ SC ugdytoja  Diana Sadauskienė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *