2024 27 liepos

E. Butvilas Šiauliuose patiesė pirmą turnyro raketę

Šiauliuose vykstančiame ITF 2-os kategorijos jaunių iki 18 metų teniso turnyre ketvirtadienį prasiautė škvalas „Edas Butvilas“. Yra aukų.

Krito pirmoji turnyro raketė – Maksas Kasnikowskis. Lenkas nuo škvalo iš Klaipėdos 6:7, 4:6 nukentėjo jau aštuntfinalio etape.

Prieš tai E. Butvilas (ITF jaunių reitinge 112-as) patiesė ir slovaką Borą Artnaką – 6:2, 3:6, 6:1.

Ketvirtfinalyje, penktadienį 10 val., klaipėdietis susirems su prancūzu – šešta turnyro rakete – Sascha Gueymardu Wayenburgu. Mūsų tenisininkas neseniai Maljorkoje buvo kovojęs su juo. Tiesa, toji akistata įvyko dvejetų turnyro finale. E. Butvilas kartu su šiauliečiu Viliumi Gaubu po nuožmiausios kovos pralaimėjo prancūzų porai S. W. Gueymardui ir Mehdi Sadaoui – 2:6, 7:6, 8:10. Tad atsiskaitymo skaitliukas tiksi.

Šiauliuose S. W. Gueymardui kelias taip pat ne rožėmis klotas. 16-finalyje prancūzas įveikė italą Danielę Minighinį po nervų karo – 6:7, 6:3, 7:6. Ketvirtfinalio mūšyje su ispanu Danieliu Merida Aguilaru būsimas lietuvio varžovas nepervargo – 6:3, 6:1.

Šiauliuose E. Butvilas su V. Gaubu išbandė jėgas dvejetų varžybose, tačiau į kitą etapą nežengė – 6:7, 1:6 nusileido rumunui Mihai Alexandru Comanui ir čekui Danieliui Siniakovui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *