2024 27 liepos

G. Bagdonas: „Artimiausių varžybų planus jaukia pandemija“

Šiomis dienomis Ispanijoje, Valensijos regione, treniruojasi trys mūsų šalies dviratininkai – moterys, merginų ir vaikinų (iki 23 metai).

Ispanijoje raumenis kartu su kitais augina ir du klaipėdiečiai – Denas Masiulis bei Valdas Šakūnas.

Lietuvos jaunuolius muštruoja dar neseniai profesionalų dviratininkų sultiniuose viręs Gediminas Bagdonas. Iš Šiaulių kilęs, tačiau jau klaipėdiečio statusą turintis specialistas jaunimo rinktinės vyriausiuoju treneriu paskirtas neseniai – praėjusiais metais.

„Džiugu, kad turime geras sąlygas rengtis sezonui. Visi esame patenkinti ir norime kuo daugiau nuveikti. Pirmoji savaitė buvo kiek ramesnė, nes reikėjo apsiprasti, po to pradėjome treniruotis ciklais: tris dienas dirbame ir vieną ilsimės. Treniruotės skirtos jėgos ir ištvermės ugdymui, sprinto savybėms gerinti, komandinio važiavimo ypatumams. Rytais renkamės į mankštą, bėgiojame pajūriu, – atviravo G. Bagdonas, ką ir kaip veikia dviratininkai. – Dalį rinktinės kandidatų pažįstu iš „Klaipėdos“ komandos, o kiti man yra mažiau žinomi. Stovykloje turiu puikią galimybę pamatyti, kas kuo kvėpuoja, kas kaip pasirengęs.“

G. Bagdonui stovykloje padeda didžiulis žinių ir praktikos bagažas.

„Dar tik pratinuosi prie naujo vaidmens. Viską sužiūrėti – nemažas iššūkis man. Treniruotėms daug ką pritaikau iš savo turtingos patirties. Stengiuosi jaunimui perduoti savo žinias, kurių per savo ilgą karjerą sukaupiau tikrai nemažai, – sakė septynis sezonus elitinei Prancūzijos komandai „Ag2r La Mondiale“ atstovavęs dviratininkas. – Beje, su jaunimu ir pats rengiuosi naujajam sezonui, nes dar nenoriu atsisveikinti su aktyviuoju sportu. Ketinu dar palenktyniauti“.

G. Bagdonas teigė, kad dar nėra aišku, kur ir kada bus pirmasis Lietuvos jaunimo rinktinės startas šį sezoną.

„Apie artimiausias varžybas sunku ką pasakyti. Dar reikia palaukti. Šiuo metu Lenkija dar „užsidariusi“, Belgijoje gali lenktyniauti tik profesionalai. Viską stabdo  pandemija. Kol kas turime kvietimus tik iš Estijos turo ir „Baltic Chain Tour“ lenktynių organizatorių. Norėjome startuoti gegužės 16 dieną vyksiančiose jaunimo lenktynėse „Paryžius – Rubė“, tačiau jų organizatoriai šiemet kviečia tas pačias komandas, kurios turėjo dalyvauti pernai neįvykusiose šiose varžybose“, – lenktynių sausra nesidžiaugė G.Bagdonas.

Kitą savaitę į Ispaniją atvyks stovyklauti ir Lietuvos jaunių komanda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *