2024 27 liepos

Šalies rankinio rinktinėje – net aštuoni vyrai iš Klaipėdos

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė, tęsdama kovą 2022 metų Europos vyrų rankinio čempionato atrankos varžybose, du kartus susitiks su Izraelio komanda.

Prieš kelionę į šią šalį, šiomis dienomis mūsų nacionalinė ekipa stovyklauja Vilniuje. Kovo 9 d. lietuviai su Izraelio rankininkais žais išvykoje, o kovo 14 d. varžovų lauks Lietuvoje.

Izraelio ekipa šiame atrankos etape žaidė tik sykį – 22:31 pralaimėjo portugalams.

Lietuva, rungtyniavusi du kartus, taip pat pergalių neturi.

Į Europos čempionato finalinį etapą pateks 2 stipriausios grupės komandos bei penkios geriausios visų grupių trečiosios rinktinės. Lietuvai, norint pakovoti dėl vietos pirmenybėse, būtina iškovoti taškus mačuose su Izraeliu.

Paskutinieji mačai Lietuvos rankininkų lauks balandžio 29 d. ir gegužės 2 d. Tuomet Lietuva išvykoje žais su Portugalija ir namuose priims Islandijos rinktinę.

Į rinktinės stovyklą pakviesti net dešimt Klaipėdos „Dragūno“ rankinio klubo esančių arba buvusių žaidėjų: Mykolas Lapiniauskas, Lukas Juškėnas, Deividas ir Žanas Gabrielius Virbauskai, Gytis Šmantauskas, Mindaugas Dumčius, Benas Petreikis, Lukas Simėnas, Jonas Truchanovičius, Tadas Stankevičius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *