2024 20 balandžio

„Briedžiai“ dalija pergales pagrindiniams varžovams

Į nesėkmių ruožą įbridę Klaipėdos LCC Tarptautinio universiteto krepšininkai, savaitgalį Regionų krepšinio lygos A diviziono čempionate patyrė du pralaimėjimus, o iš viso penkis kartus iš eilės.

Apmaudžiausia tai, kad „briedžiai“ šeštadienį kapituliavo po kovos su vienais iš konkurentų į 12-tuką – Kauno technologijos universiteto (KTU) žaidėjais, kiek anksčiau prapylė svarbias varžybas turnyrinės rikiuotės kaimynui – Ukmergės „Olimpui“.

Negana to, penktadienį klaipėdiečiai padovanojo tašką paskutinę vietą užimančiai Panevėžio „Bangenei–Aiverai“.

Jei ne tokios „dovanos“, šiandien LCC TU penketukas būtų ne 13-oje vietoje, bent jau 11-oje. Tiesa, pagal prarastus taškus „briedžiai“ (7 pergalės/15 pralaimėjimų) yra geresnėje padėtyje nei vieta aukščiau stovintis „Olimpas“ (8/18), tačiau jei ir toliau uostamiesčio penketukas nerinks pergalių, sezonas baigsis pirmiau nė norima.

Šeštadienio kova Kaune tarp dviejų aukštųjų mokyklų – KTU ir LCC TU buvo atkakli tik pirmąjį kėlinį, kurį šeimininkai laimėjo 14:13.

Antrajame ketvirtyje būsimieji inžinieriai nurūko į priekį ir ilgąją pertrauką pasitiko pirmaudami 46:32. Šeimininkai, naudodamiesi svečių pasyvumu, per dešimt minučių pelnė 32 taškus.

Po pertraukos nesulaukta pokyčių. Kauniečiai tvirtai pirmavo. Likus iki trumposios pertraukos mažiau nė dviem minutėms, Paulius Piktuižis tritaškiu sušvelnino skirtumą iki 6 taškų – 56:62. Vilties kibirkštėlė? Tačiau ją greitai užpūtė kauniečiai, atsakę keturiais taškais.

Įpusėjus paskutiniajam kėliniui, po Martyno Sabaliausko tolimo šūvio, LCC TU dar kartą priartėjo iki 67:73. Kauniečiai į tai atsiliepė 5 taškais. Daugiau klaipėdiečiams nepavyko sudrumsti varžovams ramybės.

Rungtynių statistika

KTU – LCC TU 83:72 (14:13, 32:19, 20:24, 17:16).

LCC TU: Paulius Piktuižis – 24, Wamulundi Simwinga – 14, Nikita Sokolovas – 13, Martynas Sabaliauskas – 12, Filipas Radišičius – 4, Edgaras Zilys – 3, Glebas Kopancevas – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *