2024 27 liepos

Renkant Lietuvos vartininką, prasilenkta su objektyvumu?

Lietuvos ledo ritulio čempionate išrinktas geriausias 2020–2021 metų pirmenybių vartininkas.

Įspūdingu žaidimu džiuginęs ir it siena vartuose buvęs klaipėdietis Artūras Pavliukovas turėjo praryti karčią piliulę. Jis nebuvo išrinktas geriausiu.

Čempionato vartininku netapo jungtinę Elektrėnų–Klaipėdos „Energijos hoceky–Klaipėdos“ ekipą šimtus kartų gelbėjęs Maksimas Ponomarenka.

Abu jie buvo nublokšti į vilniečio Simo Baltrūno šešėlį. Vilniaus „Hockey punks“ komandos vartininkas šį sezoną buvo daugiausiai laiko ant ledo praleidęs savo pozicijos žaidėjas ir iš viso atrėmęs 88,39 proc. varžovų metimų.

S. Baltrūnas, pagal painią rinkimo sistemą, pelnė 20 taškų, „Kaunas hockey“ vartų sargas A. Pavliukovas – 18, o sezoną Elektrėnų „Energijos–Geležinio vilko“ gretose baigsiantis M. Ponomarenka – 16.

S. Baltrūnas buvo vienintelis rinkimuose sulaukęs balsų iš visų rinkimų dalyvių.

Vartininką, o vėliau ir kitų pozicijų ledo ritulininkus, rinko trys grupės: visų Lietuvos čempionate žaidę klubai, žiniasklaidos atstovai ir žiūrovai.

Kiekvieno rinkimų dalyvio geriausiam trejetukui buvo išdalyti balai (1 vieta – 3 balai, 2 – 2, 3 – 1), o taip pat žaidėjams buvo pridedami papildomi balai už jų pasirodymus reguliariajame čempionate (turo naudingiausio žaidėjo titulas – 2 balai, patekimas į mėnesio komandą – 1).

Sunku rinkimuose tikėtis objektyvumo, kai klubai rinkimuose galėjo teikti savo žaidėjus. Keturios komandos iš penkių, geriausio vartininko titulą teikė savo nariui.

„Kauno hockey“, „Energija–Geležinis vilkas“ pirmaisiais įrašė net po du savo vartų sargus. O ir pagal rinkimų balsus jaučiasi tarp klubų priešprieša. Kauno komandos balsavo už kauniečius, Elektrėnų ekipos – už elektrėniškius. Daugmaž neutraliausiais, nepaisant to, kad savo vartininkui skyrė pirmą vietą, liko Vilniaus „Hockey punks“ klubo atstovai.

Sunku tikėtis tiesos ir iš žiūrovų. Šioje kategorijoje balsuojama už saviškius, o ne už pasirodymą aikštėje. Kuris klubas geriau sukviečia savo gerbėjus balsuoti, to klubo žaidėjas ir surenka daugiausia taškų.

Trijų balsavimo grupių grandinėje objektyviausi išliko žiniasklaidininkai.

Galutiniai balsai

S. Baltrūnas („Hockey punks“) – 20, A. Pavliukovas („Kaunas hockey“) – 18, M. Ponomarenka („Energija hockey–Klaipėda“; „Energija–Geležinis vilkas“) – 16, P. Davydiukas („Kaunas hockey“) – 6, M. Petiulis („Energija–Geležinis vilkas“), E. Zacharčenka („Energija–Geležinis vilkas“) – po 4.

Klubų balsai

„Kaunas hockey“: A. Pavliukovas, P. Davydiukas, S. Baltrūnas.

„Hockey punks“: S. Baltrūnas, A. Pavliukovas, M. Ponomarenka.

„Energija–Geležinis vilkas“: M. Ponomarenka, E. Zacharčenka, S. Baltrūnas.

„Baltų ainiai“: M. Petiulis, M. Ponomarenka, S. Baltrūnas.

„Energija hockey–Klaipėda“: M. Ponomarenka, E. Zacharčenka, S. Baltrūnas.

Žiniasklaidos balsai

„Sportas.lt“: M. Ponomarenka, S. Baltrūnas, A. Pavliukovas.

„Sport1“: S. Baltrūnas, A. Pavliukovas, M. Ponomarenka.

„Ledoritulys.lt“: S. Baltrūnas, A. Pavliukovas, P. Davydiukas.

„Hockey.lt“: A. Pavliukovas, M. Ponomarenka, S. Baltrūnas.

Žiūrovų balsavimas

S. Baltrūnas (2592 taškai), A. Pavliukovas (963). M. Ponomarenka (494), P. Davydiukas (6).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *