2024 20 balandžio

A. Rimkus pergale pradėjo D. Pozniako turnyrą

Vilniuje prasidėjusiame 16-ajame tarptautiniame Dano Pozniako jaunimo bokso turnyre, pirštines su varžovais surems du klaipėdiečiai – Artūras Rimkus ir Beata Galdikaitė.

Šių metų varžybos taps istorinėmis. Pirmą kartą jame vyks merginų dvikovos.

Europos bokso konfederacijos (EUBC) oficialiame varžybų kalendoriuje esančiame turnyre iš viso dalyvaus 55 vaikinai ir 11 merginų. Dailiosios lyties atstovės kovos penkiose, vaikinai dešimtyje svorio grupių.

Keturias dienas vyksiančiose varžybose dalyvaus boksininkai iš aštuonių valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Ukrainos, Čekijos, Slovakijos ir Ispanijos.

Varžovus boksininkai sužinojo po trečiadienį ryte vykusių svėrimų ir burtų traukimo ceremonijos.

Svorio iki 69 kg grupės burtai A. Rimkui lėmė susitikti su kauniečiu Tomu Jurevičiumi.

 „Per penkiolika metų D. Pozniako turnyras tapo vienu didžiausiu jaunimo turnyru Europoje ir jame nuolat susirinkdavo net dvi dešimtys rinktinių. Tačiau dėl koronaviruso pandemijos šis skaičius sumažėjo. Turnyro organizatoriai ėmėsi visų saugumo priemonių. Varžybos vyks be žiūrovų. Visi dalyviai turėjo atlikti COVID-19 testus per pastarąsias 72 valandas iki turnyro. Salėje varžybų metu galės būti tik tą dieną kovojantys boksininkai. Visi privalės dėvėti kaukes ir jas nusiimti galės tik įlipę į ringą“, – teigė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

D. Pozniako turnyras bus generalinė repeticija prieš balandžio 10–24 d. Lenkijoje vyksiantį pasaulio jaunimo čempionatą. Po turnyro bus suformuota į pasaulio pirmenybes vyksianti Lietuvos rinktinė.

„Lietuvos boksininkai prestižiniame turnyre kovos ne tik dėl medalių, bet ir dėl vietos šalies jaunimo rinktinėje. Po turnyro treneriai suformuos šalies rinktinę. Planuojame, kad pasaulio čempionate Lietuvai atstovaus 7 vaikinai ir 5 merginos. Pernai Europos jaunimo čempionate bronzos medalį laimėjo Mantė Butkutė, per žingsnį nuo apdovanojimų liko net 8 lietuviai. Turime perspektyvių boksininkų, kurie pasaulio čempionate gali iškovoti medalius“, – vylėsi D. Šaluga.

Praėjusiais metais D. Pozniako turnyre du lietuviai buvo antri, devyni – treti. Finale kovoję Aleksandras Trofimčiukas ir Ernestas Sinkevičius dalyvaus ir šių metų turnyre.

A. Rimkaus ir T. Jurevičiaus akistata buvo paskutinė pirmąją dieną. Po trijų raundų mūšio vieningu teisėjų sprendimu taškais 5:0 pergalė buvo skirta Gyčio Vaitkaus auklėtiniui.

Beata Galdikaitė (iki 64 kg) rungtyniaus penktadienį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *