2024 27 liepos

Lietuvos 2-osios lygos pirmenybėse nežais Klaipėdos „Neptūnas B“

Nuotoliniu būdu posėdžiavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas (VK) iš 1-ojoje lygoje žaisti norinčių komandų sąrašo pašalino Kauno „Be1 NFA“ , Garliavos „Garliavą“ ir Panevėžio „Ekraną“.

Kauno regiono ekipoms raudona šviesa uždegta todėl, kad praėjusį sezoną nedalyvavo Lietuvos 2-osios lygos pirmenybėse. Abiem komandoms pasiūlyta žaisti toje lygoje, per kurią norėjo peršokti. „Ekranas“ 1-ojoje lygoje prašė leisti rungtyniauti išimties tvarka. Aukštaičiai malonės nesulaukė.

Tarp 14-os patvirtintų lygos komandų – Klaipėdos „Neptūnas“.

Uostamiesčio ekipos varžovais bus: Jonavos „Jonava“, Šiaulių „Šiauliai“, Mažeikių „Atmosfera“, Kretingos „Minija“, Vilniaus BFA, Kazlų Rūdos „Šilas“, Plungės „Babrungas“, Vilniaus „Žalgiris B“, Kauno „Žalgiris B“, Panevėžio „Panevėžys B“ , Vilniaus „Riteriai B“, Gargždų „Banga B“ ir Marijampolės „Sūduva B“.

1-osios lygos licencijos buvo suteiktos 16-ai. Jas dar buvo gavusios „Be1 NFA“ ir Alytaus „Dainava“ (dzūkai priimti į A lygą).

14 komandų žais dviejų ratų sistema. Čempionato pradžia numatyta kovo 20 d.

Taip pat buvo patvirtintos Lietuvos 2-osios lygos vienuolikės, tarp kurių yra ir Klaipėdos futbolo mokyklos (FM) komanda. Tačiau sąraše nebėra kitos uostamiesčio ekipos, anksčiau gavusios 2-osios lygos licenciją – „Neptūno B“. Anot klubo vadovo Tado Vaitkaus, ši ekipa apsisprendė žaisti šalies 3-iosios lygos Klaipėdos regiono čempionate.  Klubas didžiausią dėmesį skirs pagrindinei vienuolikei ir kartu augins jai pamainą.

Jauniesiems Tomo Domarko ir Mariaus Komovo auklėtiniams teks kautis su Utenos „Uteniu“, Kybartų „Sveikata“, Joniškio „Saned“, Šilutės „Šilute“, Panevėžio „Ekranu“, Kėdainių „Nevėžiu B“, Telšių „Džiugu B“, Vilniaus „Ateitimi“, BFA B, „Viltimi“, „Paneriu“, „Žalgiriu C“, Alytaus „Dainava B“, Šiaulių „Šiauliais B“, Kauno „Žalgiriu C“, Kauno „Fortūna“, „Hegelmann Litauen B“, „Be1 NFA“ ir Garliavos „Garliava“.

Po to, kai buvo jau buvo suteiktos 2-osios lygos licencijos, gavusiųjų sąraše „gimė“ dvi Vilniaus miesto komandos – „Panerys“ ir „Viltis“ bei dvi Kauno regiono ekipos – „Be1 NFA“ ir „Garliava“.

„Neptūno B“ pavyzdžiu pasekė ir atsisakė žaisti šioje lygoje Tauragės „Tauras“ bei Jonavos „Jonava B“.

Pakeistas 2-osios lygos čempionato formatas. 20 komandų žais ne dviejų ratų, o pusantro rato sistema. Iš pradžių komandos tarp sužais po vieną kartą. Po rato lyga pagal užimtas vietas bus padalyta į dvi dalis po dešimt komandų. Ekipos dešimtukuose tarp savęs sužais po vienerias rungtynes.

2-osios lygos pirmenybės prasidės kovo 26 d.

Pagal LFF nuostatus 1-ojoje lygoje 14-ą vietą užėmusi komanda iškris į 2-ąją. 1-osios lygos 13-oji komanda, kad išsaugotų vietą, žais su 2-osios lygos ketvirta  komanda. Teisę dalyvauti 2022-ųjų 1-osios lygos pirmenybėse įgys trys pajėgiausi 2-osios lygos  klubai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *