2024 26 balandžio

Jaunųjų talentų prakaitu aplaistyta Raseinių žemė

Raseiniuose buvo ketvirtoji, ir trečioji „burbulo“ principu, surengta „Talentų kartos“ projekto stovykla, kurioje tarp perspektyviausių Lietuvos jaunųjų krepšininkų buvo ir klaipėdiečių.

Tiesa, mažiau nei prieš mėnesį Druskininkuose surengtose pratybos. Merginų grupėje tarp 14 dalyvių buvo dvi Vlado Knašiaus KM auklėtinės – Karolina Drakšaitė, Justė Mockevičiūtė (nebedalyvavo Emilija Vaitkutė), tarp tiek pat berniukų buvo trys pajūrio taikliarankiai: du Klaipėdos KM auklėtiniai – Matas Liotisas ir Kajus Mikalauskas bei „knašiukas“ Artūras Butajevas. Namie liko Nikita Čikunovas.

Tai – įprasta praktika. E. Vaitkutė ir N. Čikunovas stovykloje (14-mečių rinktinėje) buvo 13-14 „numeriai“. Mergaičių ir berniukų dvyliktukai daugmaž yra suformuoti, o į šias vietas peržiūrai kaskart kviečiami kiti „perliukai“. Dažniausiai tai būna jaunesni nei stovykloje esantys talentai.

Druskininkuose dirbo net trys specialistai iš Klaipėdos – V.Knašiaus KM strategai Diana Anužienė, Vilius Stanišauskas bei Klaipėdos KM treneris Andrius Majauskis. Raseiniuose jau patirtimi dalijosi kiti krepšinio žinovai

Treneriai pernelyg nesiveržia į „Talentų kartos“ stovyklas, nes pinigų už tai negauna.

Raseiniuose jaunuolius ugdė brigada iš Šiaulių – Europos čempionas Donatas Slanina, Saulius Kuzminskas (treniravo vaikinus), Jolanta Martinonienė ir vilnietis Edvinas Justa (ugdė margaites).

 „Per tokį trumpą laiką yra tikrai sunku perkelti viską, ką nori, negali kiekvieną kartą jų stabdyti, bet labai tikiuosi, kad asmeniškai kiekvienas iš jų pasiims bent po mažą dalelytę ir panaudos tai savo asmeninio krepšinio kelyje. Tikrai matau daug talentų šituose jaunuose vaikinuose ir labai linkiu jiems nesustoti, tobulėti ir sudalyvauti dar ne vienoje tokioje tobuloje krepšinio stovykloje“, – optimizmo nestokojo S. Kuzminskas.

J. Martinonienė džiaugėsi galimybe tokiu sunkiu metu dalyvauti stovykloje.

„Mergaitės – geros, tad lieka tik dirbti aikštelėje. Šioje stovykloje gludinome judėjimą aikštelėje, gynybos principais trys prieš trys, keturios prieš keturias ir labai akcentavome greitą puolimą“, – treniruočių niuansais pasidalijo Jolanta Martinonienė.

Projektas baigsis birželio mėnesį, kai bus surengta paskutinė stovykla. Jei leis aplinkybės, projektą turėtų vainikuoti tarptautinis Baltijos taurės mergaičių ir berniukų turnyras, vyksiantis birželio mėnesį Kaune.

Dominyko Kerevičiaus nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *