2024 27 liepos

„Neptūno“ krepšininkai maitina gerbėjus gėdingais pralaimėjimais

„Atrodėme beviltiškai. Esame žiaurioje psichologinėje duobėje. Dreba rankos, sunku tai paaiškinti“, – „Neptūno“ krepšinio komandos vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius sunkiai rinko žodžius, po triuškinamo pralaimėjimo Šiauliuose „Šiaulių“ ekipai 68:99.

„Atrodo, pirmą kėlinį sužaidėme apylygiai, tačiau įkritome į duobę iš kurios neišsikapstėme“, ؘ– treneris teisinosi, po penkto iš eilės pralaimėjimo Lietuvos krepšinio lygos čempionate.

 „Šiauliai“, pasiekę didžiausią sezono pergalę, situaciją kontroliavo nuo antrojo kėlinio. Andy Van Vlietas ir Justas Furmanavičius skirtumą vertė vis didesniu, o po Mindaugo Lukauskio metimo komandas skyrė daugiau nei 20 taškų – 48:27.

Po didžiosios pertraukos situacija nepakito. Šeimininkai, pelnę septyniais taškus iš eilės, pranašumą pavertė dvigubu – 70:34, o prieš paskutinį ketvirtį jautėsi jau labai ramiai. „Neptūno“ puolimo mašina taip ir neužsivedė, tad stebuklo sukurti nepavyko.

Maža to, Žygimantui Janavičiui rungtynės baigėsi likus dar 4 minutėms, kadangi iš pradžių jis užsidirbo techninę, o vėliau – nesportinę pražangą.

Šiaulių komandos vairininkas Antanas Sireika džiaugėsi savo komandos gynyba.

„Smagu, kad vyrai suprato, jog šios rungtynės yra viso sezono rungtynės. Pergalės prasideda nuo gynybos. Mes kreipėme dėmesį, kas yra svarbesni žaidėjai, kas gali įmesti, todėl rimtai pažiūrėjome. Tad pavojingiausi varžovų žmonės taškų nemetė“, – buvo patenkintas A.Sireika. 

Rungtynių statistika

„Šiauliai“ – „Neptūnas“ 99:68 (22:18, 27:10, 26:15, 24:25).

„Neptūnas“: Matas Jogėla – 16, Džiugas Slavinskas – 11, Evaldas Šaulys – 10, Norbertas Giga – 9, Žygimantas Janavičius – 7, Martynas Mažeika – 6, Benas Griciūnas – 5, Simas Galdikas – 4.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *