2024 27 liepos

Pasiektas revanšas, tačiau pinigai nesutaupyti

Lietuvos vyrų rankinio 1-osios lygos reguliaraus čempionato paskutiniosiose rungtynėse Klaipėdos „Viesulas–Dragūnas“, Vilniuje 25:24 įveikęs sostinės „Amber“ septynetuką, pasiekė revanšą už pralaimėjimą namie.

Uostamiestyje vilniečiai buvo pajėgesni 34:32. Vienas įvartis lėmė tarpusavio kovos balansą, kuris buvo lemiamas prieš atkrintamąsias rungtynes. Dėl geresnio tarpusavio įvarčių skirtumo po reguliaraus čempionato, „Amber“ rankininkai užėmė pirmą vietą ir iš karto pateko į pirmenybių pusfinalį. To nepavykusiems pasiekti Gintaro Cibulskio auklėtiniams teks dar žaisti dvejas ketvirtfinalio etapo rungtynes su Varėnos „Ūlos“ klubu.

Nors susitikimo baigtis su „Ūla“ nekelia abejonių, tačiau keliauti į Varėną, o galėjo to išvengti, klaipėdiečiams teks. Kelionė ne artima, tad „Viesulo“ sporto centrui teks papurtyti pinginę.

Reguliaraus čempionato nugalėtojams – „Amber“ žaidėjams pusfinalyje teks rungtyniauti su Šalčininkų rajono „Sokol“ ir Klaipėdos „Telecom–Mėmelio“ poros nugalėtoju.

Rungtynių tarp „Amber“ ir „Viesulo–Dragūno“ pirmajame kėlinyje akivaizdžiai triumfavo gynyba. Vilniečiai per 30 min. pelnė vos 7 įvarčius, klaipėdiečiai taip pat negalėjo pasigirti rezultatyvumu – 10.

Visą laiką priekyje buvę „Dragūno“ dubleriai buvo įgiję 5 įvarčių persvarą – 8:3.

Prasidėjus antrajam kėliniui šeimininkai likvidavo „įsiskolinimą“ – 12:12. O vėliau net keletą kartų buvo priekyje. Tiesa, vilniečiams nė karto nepavyko pasiekti dviejų įvarčių persvaros.

Po to, kai „Amber“ rankininkas Jovydas Jurašius išlygino rezultatą 24:24, uostamiesčio žaidėjai paskutinei atakai turėjo pusę minutės. Ataką taikliu metimu baigė Ignas Savičius, kai buvo likusios 4 sek.

Rungtynių statistika

„Amber“ – „Viesulas–Dragūnas“ 24:25 (7:10).

„Dragūnas–Viesulas“: Rokas Palskys, Ignas Savičius, Ramojus Mažrimas, Edvinas Aidukonis – po 4, Tomas Valentukevičius, Orestas Biknius – po 3, Tomas Drakšas – 2, Nojus Vaičikauskas – 1.

„Amber“ rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *