2024 27 liepos

Jaunių bokso čempionate Klaipėda stebino masiškumu

Kaune išdalyti Lietuvos didžiųjų miestų jaunių bokso čempionato titulai. 13 medalių parvežta ir į uostamiestį. Miestų įskaitoje akivaizdžiai pirmavo kauniečiai, iškovoję 22 žetonus – 10 aukso, 5 sidabro ir 7 bronzos.

Puikiai pasirodę klaipėdiečiai buvo antri: 1 aukso, 7 sidabro, 5 bronzos.

Atsainiai į pirmenybes pažiūrėję vilniečiai iškovojo 1 aukso ir 3 bronzos žetonus. Šiauliai išugdė du čempionus, po vieną vicečempioną ir bronzos medalininką, panevėžiečiai pelnė po vieną visų spalvų žetonus.

Žiūrint varžybų protokolus, susidarė toks įspūdis, kad Kaunan buvo nuvežtos pro autobusą, vykstantį į čempionatą, netyčia ėjusios Klaipėdos merginos. Prieš varžybas jos, tikriausiai, pirmą kartą pamatė bokso šalmus ir pirštines.

Merginų iki 54 kg grupėje kovojo dvi klaipėdietės – Milada Mačernė ir Urtė Pelakauskaitė. Pastarosios boksininkės pasirodymas čempionate buvo trumpas. Kova su kauniete Jovita Ašmenaite baigėsi pirmajame raunde. Teisėjai, pasigailėję klaipėdietės, pirmiau laiko sustabdė varžovės dominavimą.

Laimingi burtai buvo M. Mačernei. Ji, kaip ir dvi varžovės, iš karto pateko į pusfinalį ir jau buvo garantuota, kad gaus medalį. Ir šios klaipėdietės vaikščiojimas bokso podiume buvo trumpas. Dėl akivaizdžios kaunietės Andželikos Gumbaraitės persvaros, arbitras pirmajame kėlinyje sustabdė laikrodį.

Svorio iki 63 kg grupėje buvo keturios merginos – trys klaipėdietės ir kaunietė. Visos jos namo grįžo apdalytos medaliais. Auksą iškovojo šeimininkė Adriana Freitakaitė. Ji pusfinalyje, pirmajame raunde, nugalėjo Kariną Taran, o finale kitą uostamiesčio atstovę Liepą Benetytę. Bronzos medalį gavo ir Augustė Valauskaitė, pusfinalyje nepasipriešinusi L. Benetytei.

Iki 66 kg sveriančių boksininkių buvo dvi – kaunietė Aureliją Andiuškaitė ir klaipėdietė Eriką Dobrovolskytė. Finalas netrūko nė raundo, dėl kaunietės akivaizdžios persvaros dvikova buvo greitai sustabdyta.

Sunkiausių dalyvių (iki 75 kg) grupėje buvo trys merginos. Pajūrio boksininkė Tija Montvilaitė dėl patekimo į finalą greitai, jau pirmajame raunde, pranoko vilnietę Kariną Markovą. Tačiau kaunietei Gabijai Tysliavaitei nepasipriešino. Jau pirmajame raunde jai buvo įteiktas sidabro medalis.

Linksmesni – vaikinų varžybų protokolai.

Lengviausių boksininkų (iki 46 kg) grupėje rungėsi du uostamiesčio atstovai – Dmitrijus Bondorenka ir Artūras Nikiforovas. Pastarasis vyrukas pirmajame raunde pralaimėjęs kauniečiui Armandui Bagdonavičiui, pasirodymą čempionate baigė užimdamas 5–8 vietas. D. Bondarenkos žygis buvo ilgesnis. Pirmajame kėlinyje nugalėjęs vilnietį Totį Tubelį, pusfinalyje tokiu pat stiliumi ir tempu įveikė kaunietį Ferdinandą Urbietį. O finale teko pačiam patirti tokią pat dalią, kokiomis buvo apdalyti buvę varžovai. D. Bondarenka, pralaimėjęs A. Bagdonavičiui, namo grįžo su sidabro medaliu.

Tokios pat spalvos žetoną gavo ir Eimantas Klišauskas. Svorio iki 48 kg grupėje buvo vos du atletai. Mūšyje dėl aukso E. Klišauskas pirmajame raunde pralaimėjo kauniečiui Armandui Kregždei.

Sėkmingiausia Klaipėdos atstovams buvo svorio iki 50 grupė. Visus varžovus įveikė ir čempionu tapo Henrikas Sidaravičius. Uostamiesčio sportininkas pusfinalyje nugalėjo kitą klaipėdietį Vladimirą Oleiniką, o finale – kaunietį Vidmantą Rainį.

V. Oleinikas, pirmame etape pranokęs vilnietį Danilą Glotko, vėliau pralaimėjęs H. Sidaravičiui, iškovojo sidabro medalį.

Dar trijose svorio grupėse klaipėdiečiai tapo vicečempionais – Marius Dapkevičius (iki 52 kg), Edvinas Grakalskis (iki 60 kg) ir Mykolas Česnakas (iki 80 kg).

M. Dapkevičius pirmoje kovoje „nukalė“ kaunietį Algirdą Milių, pusfinalyje – komandos draugą Luką Sereckį, tačiau finale nepasipriešino Lukui Ašmenai iš Kauno.

L. Sereckis ketvirtfinalyje pranokęs panevėžietį Deimantą Lavrenovą, namo grįžo su bronza.

E.Grakalskis į ringą žengė tris kartus ir visuomet jo varžovais buvo kauniečiai. Pirmuosius du – Ernestą Kovolenką ir Skalvį Bružą – klaipėdietis įveikė, o lemiamoje kovoje teko pripažinti Pauliaus Bublio pranašumą. Šioje svorio iki 60 kg grupėje nepasisekė Justinui Gikarui, pirmoje akistatoje surėmusiam pirštines su būsimu čempionu. Uostamiesčio boksininkas su kitais trimis varžovais pasidalijo 5–8 vietomis.

M. Česnakas išvengė ketvirtfinalio barjero, o pusfinalyje lengvai įveikė marijampolietį Edgarą Pašilį. Finale uostamiesčio atletas susitiko su vilniečiu Eriku Kovalevskiu. Pranašesnis buvo varžovas. Šioje svorio grupėje dar rungtyniavęs Paulius Sedauskas ir ketvirtfinalyje nepasipriešinęs suvalkiečiui, pasidalijo 5–6 vietomis.

Svorio iki 66 kg grupėje Klaipėdai atstovavę Paulius Žymančius ir Nojus Navickas pralaimėjo pirmąsias kovas ir su kitais varžovais pasidalijo 5-8 vietomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *