2024 20 balandžio

„Šviesai“ šį sezoną pralaimėta trečią kartą

Verbų sekmadienį Klaipėdoje vykusio uostamiesčio „Dragūno“ ir Vilniaus „Šviesos“ komandų mačo rezultatas buvo įrašytas į dviejų varžybų – Lietuvos rankinio čempionato ir Baltijos rankinio lygos (BRL) pirmenybių – lenteles.

Tad ekipos iš karto dėl 4 taškų. Visus juos iš pajūrio išsivežė vilniečiai, įveikę daugkartinius šalies čempionu 31:28.

Rungtynės „Šviesai“ buvo svarbios siekiant užlipti į antrą BRL varžybų turnyrinės rikiuotės vietą. „Dragūnas“, šį sezoną vos vieną kartą įveikęs „Šviesos“ rankininkus (LRF taurės turnyro finale), norėjo dar vieno revanšo už skaudų pralaimėjimą pirmajame rate.

Įtampa tarp principinių varžovų jautėsi nuo pirmųjų rungtynių minučių. Rezultatas pirmąją kėlinį, su pasvyravimais, buvo lygus – 2:2, 7:7, 10:10, 13:13. Prieš pertrauką sėkmingiau sužaidę „Šviesos“ rankininkai, išėjo ilsėtis pirmaudami 17:16.

Antrajame kėlinyje „Dragūnas“ vėl išlygino rezultatą – 19:19, tačiau vilniečiai vėl ėmė tolti – 22:20, 27:22, 29:23.

Klaipėdiečiai bandė išsikapstyti iš duobės, tačiau neužteko rungtynių laiko. „Šviesa“ triumfavo 31:28.

„Matyt, žaidėjai pritrūko motyvacijos. Jau trečią kartą šį sezoną oficialiose rungtynėse pralaimime „Šviesai“ ir parodome, kad esame silpnesni. Ir jokie pasiteisinimai, kad žaidžiame antrąsias rungtynes per dvi dienas, negalioja. Matėsi, kad mes netvirtai atrodėme tiek rungtynėse su „Dubysa“, tiek su „Tapa“, tiek su „Utena“. Turime apie ką pagalvoti. O dėl šių rungtynių… Manau, jei antrame kėlinyje po greitų kontratakų pelnę tuos du įvarčius, baigtis galėjo būti kitokia. Esmė tame, kad  mes klystame ten, kur klysti visiškai negalima. Esame išanalizavę varžovą ir jo žaidimą, o jis mus vis tiek įveikia tokiuose momentuose, kuriuose jau jį analizavome. Ir esame, turime pripažinti, fiziškai silpnesni. Tai blogai. Jeigu buvo galimybė rungtynių pabaigoje dar kažką išplėšti, tai mes sugebame mesti tiesiai į vartininką. Čia ne jų vartininkas labai geras, o mes prastai metame. Tai yra nepaaiškinama ir nepateisinama“, – niršo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

„Tikėjomės laimėti Klaipėdoje, ko jau nebuvo gal trejus metus. Paskutinės dešimt minučių buvo mums labai sunkios, tai buvo šaukštas deguto mūsų žaidime. Iš mūsų žaidėjų norėčiau išskirti vartininką Matą Pranckevičių, jo sužaista atkarpa buvo labai gera ir tai labai prisidėjo prie šio rezultato“, – konstatavo „Šviesos“ vyr. treneris Raimondas Maldžius.

Rungtynių statistika

„Dragūnas“ – „Šviesa“ – 28:31 (16:17).

„Dragūnas“: Laurynas Simonavičius, Benas Butkus, Gytis Šmantauskas, Deividas Virbauskas – po 5, Lukas Juškėnas – 3, Mykolas Lapiniauskas – 2, Žanas Gabrielius Virbauskas, Danila Chlušakas, Arvydas Bučius – po 1.

„Dragūno” rankinio klubo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *