2024 27 liepos

Nutolo aukso medaliai nuo „Neptūno“ krepšininkių

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkės, buvusios arti antrosios staigmenos, vis tik pralaimėjo šalies moterų krepšinio čempionato finalo trečiąją akistatą.

Po didžiosios pertraukos neatpažįstamai žaidusios Vilniaus „Kibirkšties–MRU“ žaidėjos išplėšė pergalę 59:50 ir, išsiveržusios į priekį 2:1, atsidūrė per žingsnį nuo aukso medalių.

Finalo, vyksiančio iki trijų pergalių, ketvirtosios rungtynės vyks balandžio 2 d. Klaipėdoje.

Pirmasis, o ypač antrasis kėlinys džiugino „Neptūno“ komandos gerbėjus. Klaipėdietės pasiaukojančiai gynėsi. Nors pačios per pirmąsias minutes nestebino rezultatyviu žaidimu, tačiau ir vilnietėms neleido siautėti.  

Antrajame ketvirtyje įsisiautėjus Agnei Černeckytei, per penkias minutes pelniusiai visus 13 savo taškų, „Neptūnas“ pirmavo net 15 taškų persvara – 32:17.

Dominyka Paliulytė tritaškiu pradėjo antrąją rungtynių pusę ir klaipėdietės dar turėjo 12 taškų pranašumą – 35:23. Tačiau toliau, per likusias devynias minutes, Andros Gabalytės auklėtinės pelnė vos keturis taškus. „Kibirkštis–MRU“ laimėjo tarpsnį net 21:4 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 44:39.

Tačiau pajūrio merginos nesirengė kelti baltos vėliavos.

Likus žaisti pustrečios minutės, buvusios ilgametės Klaipėdos „Lemminkainen“ krepšininkės Gabrielės Šulskės taikli bauda leido vilnietėms pirmauti – 51:44. „Neptūno“ amazonės į tai atsakė dviem tritaškėmis ietimis. Penketukus skyrė vos taškas – 50:51.

Tačiau kitoje atakoje G. Šulskė pataikė tritaškį, o ne „Neptūnas“ į tai atsakė tik klaida.  Vilniečių gynėja, dar pelniusi penkis taškus iš eilės, o iš viso aštuonis, nulėmė susitikimo baigtį – 59:50.

Antroje dvikovos pusėje G. Šulskė pelnė net 18 iš 24 savo taškų. Šiaulietė surinko 29 naudingumo balus.

„Neptūnas“ metė vos keturias baudas, iš kurių pataikė dvi. Sostinės klubo krepšininkės realizavo 14 baudų iš 20 (70 proc.).

Rungtynių statistika

„Kibirkštis-MRU“ – „Neptūnas“ 59:50 (9:10, 14:22, 19:7, 17:11).

„Neptūnas“: Agnė Černeckytė, Ligita Tamutytė – po 13, Dalia Donskichytė, Dominyka Paliulytė – po 9, Andra Gabalytė – 4, Gintarė Paulauskaitė – 2.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *